Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OVO JE REKORD Dežman Mini bar od utorka do petka između 17 i 19 sati toči izvrstan šampanjac Bruno Paillard za samo 9 eura! 

“Reakcije gostiju su fantastične. Prodajemo toliko šampanjca da nam prosecco služi uglavnom za koktele,” rekao nam je ovih dana Marijan Maksan, voditelj zagrebačkog Dežman Mini bara. Dežman Mini bar, koji se poslije kraće stanke i preuređenja otvorio ove jeseni, prodaje dva prvorazredna šampanjca, Duval Leroy Brut Reserve i Bruno Paillard Premiere Cuvée po više nego prijateljskoj cijeni od 11 eura za čašu.

Međutim, u vrijeme happy houra, od utorka do petka između 17 i 19 sati, Mini bar Dežman toči Bruna Paillarda za samo 9 eura za čašu, što je apsolutno najniža cijena vrhunskog šampanjca u Hrvatskoj koju pamtimo unatrag nekoliko godina. Dosadašnji je rekorder bio Hiltonov Oxbo s 9,5 eura za čašu Lansona.

Zanimljivo je, nadalje, da subotom od podneva, Dežman Mini bar servira šampanjac s panettoneom, što je dražestan blagdanski pristup popularizaciji šampanjca. Gospodin Maksan kaže da usprkos šampanjskoj groznici Dežman Mini baru nije pala prodaja koktela nego se, naprotiv, povećala.

Dežman Mini bar se tako pridružio tihoj hrvatskoj šampanjskoj revoluciji, koja je počela u Rovinju prije otprilike pola godine kad je Maistra u svojim luksuznim hotelima počela točiti Duval Leroy, kojeg distribuira Atrox, za 13 eura za čašu.

Istodobno, Lu Ma je zasula tržište Lansonom po iznimno prihvatljivim cijenama, da bi se unatrag dva mjeseca pridružila i MIVA, zastupnik Veuve Clicquota i Moët et Chandona, pa se sada Veuve Clicquot u zagrebačkim barovima i restoranima pije za 12 do 15 eura. A Vivat je uspio postići da se cijena butelje Taittingera spusti na 70 eura ili manje, kao u gračanskom Wirtshausu. Vibrantni zagrebački vinski bar AHA! prodaje, pak, odlični Drappier za 10 eura za čašu. Šampanjac, napokon, u Hrvatskoj po prvi put postaje široko dostupno vino, koje vam svaki dan može uljepšati život. Tako i treba biti.

Ili, kako je to napisala Lily Bollinger, jedna od velikih dama Champagne: “Pijem šampanjac kad sam sretna, pijem šampanjac kad sam tužna. Ponekad pijem šampanjac kad sam sama. Kad sam u društvu, obavezno pijem šampanjac. Igram se sa šampanjcem kad nisam gladna i pijem ga kad sam gladna. Inače ga ne diram, osim kad sam žedna.”

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.