Prije skoro tri godine u Praškoj ulici u Zagrebu otvorio se privatni klub Pojoda u kojem je vrlo dobro kuhao chef Kristijan Misirača. Pojoda zadnjih mjeseci nije radila, a jučer smo doznali da se 19. prosinca u Pojodinom prostoru na početku Praške otvara Murterska promenada.
Riječ je o pop up restoranu popularnog dalmatinskog chefa Ante Božikova, koji je zadnjih godina poznat i po francuskom aliasu Antonin de Dupin. Tako se Božikov naime predstavlja kad rezervira restorane u Francuskoj. Ante Božikov vlasnik je ultrapopularnog kornatskog restorana Opat koji se uz velik izbor svježe ribe i rakova, može pohvaliti ekstenzivnom internacionalnom i hrvatskom vinskom kartom.
Murterska promenada radit će, ali ne svaki dan, do kraja godine. Bit će zatvorena za Božić jer Božikov božićne blagdane provodi u Slavoniji. Murterski pop up restoran u strogom centru Zagreba atraktivna je prilika da zagrebački restoranski uživaju u prilično jedinstvenim, vrlo lokalnim jelima jednog od najuspješnijih dalmatinskih ribljih restorana.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.