Boogie Lab svake godine malo unaprijedi recepturu za svoj panettone. Iako se stilski dosta razlikuje od klasičnih talijanskih panettona, gušći je, bitno masniji i intenzivnijeg okusa, Boogiejev panettone jedan je od najprodavanijih u Hrvatskoj, a nedavno su prodaju proširili i u London u suradnji s Gail’s Bakery. U New Yorku su već pristuni, od iduće godine planiraju izlazak na švicarsko tržište.
Boogiejem panettone ove godine je stigao u čokoladni, mandarina i bijela čokolada, pistacija i limun, panettone s kandiranim voćem i još jedna u nizu hrvatskih kolaboracija s Krašem, panettone Bajadera. Ovih dana probali smo nekoliko novih panettonea u atraktivnim kutijama s velikim zlatnim mašnama. Panettone je generalno nešto manje sladak nego lani, masnoća je bolje integrirana a okusi uravnoteženiji i nijansiraniji.
Iako je Boogiejev klasični panettone s kandiranim voćem naš trajni favorit, zbog mirisnih sočnih citrusa i svježeg mirisa kiselog tijesta, ove godine posebno nam se svidio panettone s limunom i pistacijom. Cijeli ovaj panettone, s lijepim duguljastim rupama i pravilnom kapom, miriše na pržene pistacije i koricu limuna, cijele pistacije iz Brontea u tijestu daju mu teksturu, a kandirana korica sicilijanskih limuna razigrava cijeli panettone sunčanim mirisima.
Na drugom mjestu je čvrsto panettone s kandiranim voćem, desert za ljubitelje sourdougha, a na trećem korektni panettone s čokoladom koji dolazi s bijelom i tamnom čokoladom i klasičnim tijestom, dok je panettone s mandarinom i bijelom čokoladom, iako vjerojatno miriše bolje od svih, za naš ukus još uvijek malo presladak. Boogiejev panettone koji ima jedan kilogram na njihovom web shopu košta 39 eura, a dostupni su i degustacijski setovi s četiri manja panettonea različitih okusa od pola kilograma koj se prodaju za 89 eura.
Projekt Boogie ove je godine krenuo u najveće širenje u svojoj povijesti. Nakon otvorenja Boogie Laba u Parku Kneževa otvorili su još veći i stalno puni lokal u Arena Centru, Boogie Bakery je proširila prodaju i proizvodnju u Ameriku, a i panettone koji se proizvodi pod Boogie Bakery x Kroštula brendom u unapređenom je izdanju izišao izvan hrvatskog tržišta. Boogiejevi osnivači Karlo Vulin i Mladen Vidović tu se ne namjeravaju zaustaviti, ali ono što je bitno jest da su sa svakim širenjem, uključujući i novu ediciju panettone, dokazali da se kvalitetno i inovativno zanatsko pekarstvo može značajno skalirati a da se pritom kvaliteta ne gubi nego, naprotiv, podiže.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.