Aha polako raste. Slow Wine Bar Aha, otvoren prije par mjeseci u Medulićevoj ulicu u Zagrebu, posvećen je prirodnim vinima. Prirodna vina čine uski, nišni segment tržišta na kojem, međutim, već vrlo dugo i uspješno funkcionira Bastion u Masarykovoj.
Aha raste, pa se pretvara u okupljalište ljudi koji znaju. Ove smo srijede predvečer u Aha zatekli i Kristiana Godinića, sjajnog mladog chefa koji je uveo Vinodol u 22. stoljeće (ovo nije tipfeler). A mi smo se prepustili osnovnom ali veoma dobrom šampanjcu Carte d’Or obiteljske kuće Drappier.
Drappier je bio jedan od začetnika ekoloških praksi u Champagni. Čaša Drappiera u Aha košta samo deset eura što je, koliko znamo, druga najniža cijena ozbiljnog šampanjca u Zagrebu. Lanson Black u Hiltonovu Oxbu košta 9,5 eura. Drappier za deset eura vraća nas u vrijeme realnih i prijateljskih cijena, od kojih su prebrojni hrvatski ugostitelji davno odustali.
Stoga bi svatko tko voli piti klasična pjenušava vina trebao što prije svratiti u Aha na nekoliko čaša Drappiera. Aha nažalost ne servira baš nikakvu hranu, čak ni kikiriki, čips, masline ili slane bademe, što je velika pogreška. Nadamo se da će Aha tu pogrešku što prije ispraviti.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.