Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo tri nova božićna mono kolača Torterie Macaron. Njihova verzija čupavca je hit

Torterie Macaron za ovu su zimsku sezonu izbacile posebna lijepo dizajniran božićna pakiranja, s kojima njihovi macaronsi i prilično popularni sitni božićni kolači  postaju odličan poklon. Torterie Macaron upravo su izbacile i tri nova mono kolača. Otkad su prošloga ljeta uveli mono kolače, atraktivno dizajnirane i napravljene s visokokvalitetnim prirodnim sastojcima, Torterie su promijenile pravila igre u slastičarnicama i kafićima.

Mono kolači, oblikovani za individualno posluživanje a ne kao rezani komadi, postojali su i prije ali su tek sa edicijama Torterie Macaron, koje se redovno sezonski obnavljaju, postali zaista popularna komercijalna kategorija. 

Novi božićni okusi mono kolača Torterie Macaron nastavljaju trend. Sva tri kolača koja smo probali ovoga tjedna su ziceri: bijela  i tamna čokolada, oraščići, pistacije, klasični su okusi koji se uklapaju u božićnu atmosferu. 

Budući da nismo ljubitelji bijele čokolade za prvi kolač Amandola možda nismo mjerodavni, ali onima koji je vole sigurno će dopasti prije svega količina bijele čokolade (glazura i sve kreme) a onda i kvaliteta. Amandola je napravljena od  bijele Valrhona čokolade s finim okusom kakao maslaca, na vrhu je svilenkasta namelaka od Aze’lia Valrhone s rezanim svježim bademima, a glazura skriva ganache od bijele čokolade i tonke s pralinom od lješnjaka i badema i biskvitom od badema. Kontrast svoj ovoj kremastoj slatkoći daju prženi mljeveni oraščići na namelaki. Za fanove bijele čokolade, Amandola je The Fix. 

Kolač od pistacija, kao i svi ovakvi kolači iz Torterie Macaron, napravljen je s visokokvalitetnom pastom od pistacija kao mousse obavijen mirror glazurom, s krokantom na vrhu i hrskavom bazom od badema i pistacija.  

Najbolji od sva tri kolača koja smo probali, i jedan od najboljih koje su Torterie Macaron dosad predstavili u mono liniji, jest njihova verzija čupavca. Ovaj se kolač zbog kvalitete čokolade i mjere s kojom je napravljen može nositi s njihovim čuvenim Chocos Cubeom i Griottom. Perfektna hrskava glazura od tamne čokolade krcka pod vilicom i otkriva laganu pjenastu kremu od čokolade s visokim udjelom kakaa, meki sočni biskvit i srce od posve lagane, osvježavajuće pjenice od kokosa. Kolač je i izvana dovršen čokoladnim lamelama s kokosom. Što se nas tiče, ovaj zaista premium kolač mogao bi ostati u stalnom repertoaru Torterie Macarona, koje su još jednom pokazale koliko dobro poznaju hrvatsku publiku. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.