Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠTETA Kraš je lansirao Griotte tablu. Čokolada je (opet) loša i preslatka, a višnje i alkohol se jedva osjete

Griotte su desetljećima najbolji Krašev proizvod. Praline s višnjama i jakim likerom od višnje s 4 posto alkohola, funkcioniraju relativno dobro i u Kraševim mediokritetskim gabaritima. Stoga je bilo logično, i dobro, da je Kraš u najnovijem širenju portfolija odlučio napraviti Griotte čokoladnu tablu.

Predstavili su je prije dva tjedna, u trgovinama je još na promocijama. Kraš nema problema s idejama. Ideja o pralinama punjenima Badelovim Antique pelinkovcem vrlo je dobra, kao i ideja da popularne Griotte praline ponovno lansiraju u praktičnijoj formi. Te su ideje, međutim, dobre samo na papiru. Problem je u namjeri. Kraš ni u svojim višim linijama ne pokazuje nikakvu volju da poboljša kvalitetu svojih proizvoda. Poput pralina s Antiqueom, Griotte tabla pada na uvijek istoj, lošoj Kraševoj industrijskoj čokoladi. 

Griotte tabla izgleda dobro s velikim kockama, precizno je oblikovana i donekle se fino lomi otkrivajući gusto tekuće punjenje. No dojam kvari već aroma, jeftini, šećerni miris koji se u Kraševoj 48-postotnoj čokoladi osjeti umjesto kakaa. Punjenje je vrlo dobro, kao i u Griotte pralinama. No omjer čokolade i punjenja u tabli ne može biti kao u pralinama, pa preslatka, bezlična, pomalo gumasta čokolada potpuno prekriva i okuse višnje i alkohol.  Imate osjećaj da ste pojeli Dorinu s malo preslatkog likera od višnje. Šteta. Griotte tabla mogla bi biti novi Krašev klasik, ali ovakva kakva jest neće biti. Kraš danas očito vode neki sasvim drukčiji ljudi od konditorskih vizionara koji su kreirali njegove ikonografske brendove. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.