U petak 22. studenog u hotelu Princess u Jastrebarskom počinje Sparking Wine Fest Croatia, prvi ozbiljno ambiciozni hrvatski festival pjenušavih vina. Festival organiziraju mladi lokalni poduzetnici Ivan Kazimir Filipović i Fran Filipović. Na Festivalu sudjeluje dvadesetak najvažnijih domaćih proizvođača pjenušavih vina, uključujući Tomce, Šembere, Korake, Štampara, Mladinu/Erdoro, Colettija i Veraldu, vodeću istarsku “šampanjeriju”.
Na prvom Sparkling Wine Festu sudjeluje i niz važnih distributera šampanjaca i drugih svjetskih pjenušavih vina, koji će predstaviti globalno značajne brendove poput Roederera, Egly Ourieta, Larmandier Berniera, Charlesa Heidsiecka, Philliponata, Jacquessona, Barons de Rothschild, J.M. Selequea, Dhondt-Grelleta,Lansona i Laurent Perriera. Tu je i izvanredna talijanska kuća Ca’ del Bosco. Sparkling Wine Festival, namijenjen i profesionalcima i najširoj publici, organizira niz panela i masterclassa .
Sve o programu, ulaznicama i ostalim detaljima možete pronaći OVDJE
Prvi panel zove se Pjenušava vina u ugostiteljstvu: Status quo i trendovi. Taj panel vodi Kristijan Harjač, aktualni hrvatski sommelierski prvak. Drugu raspravu, pod nazivom Jučer, danas sutra moderira gastronomski promotor Hrvoje Petrić, a na njoj sudjeluju vinar Tomislav Tomac, austrijski sommelierski šampion Suwi Zlatić i ugledni dalmatinski sommelier Roko Bekavac.
Seminar o tehnologiji proizvodnje pjenušca održat će se u petak u 11 sati, a seminar o pjenušcima u koktelima u suradnji s Old Pilot’s, u subotu u 11 sati.
Masterclass o Franciacorti, najvažnijoj talijanskoj regiji za proizvodnju klasičnih pjenušavih vina, vodi Kristijan Harjač, radionicu pod nazivom Sve što trebate znati o pjenušcima vodi Antonio Gregorić a masterclass posvećen blanc de blancs pjenušcima Suwi Zlatić. Suwi Zlatić također će moderirati Champagne Masterclass, sa šest odličnih šampanjaca uključujući Egly-Ouriet Grand Cru.
Renomirani sommelier Marko Škarica predstavit će hrvatske vintage pjenušce.
Sparkling Wine Festival sadrži i prilično spektakularni gastronomski segment, koji je realiziran u suradnji sa JRE om i Metroom. Prvog će dana u Princessu kuhati Matija Bregeš, chef Michelinova Boškinca, Bernard Korak, chef Michelinova restorana Korak i Marko Gajski, chef Michelinova restorana LD.
Drugoga dana, u subotu, nastupit će chef Dino Šeparović iz bračkog restorana Kala, chefica Floriana Ružić iz San Rocca i chef Vjeko Bašić iz legendarne murterske Konobe Boba. Gosti Sparkling Wine Festivala mogu birati između nekoliko vrsta ulaznica. Riječ je o regularnim ulaznicama, business ulaznicama i ulaznicama za radionice.
Sve detalje o ulaznicama za jedan od najspektakularnijih vinskih događaja godine možete doznati na web stranici swfcroatia.com
Organizatori Sparkling Wine Festa posjetiteljima nude i niz posebnih pogodnosti, poput besplatnog prijevoza od zagrebačke Arene do Princessa u Jastebarskom, kao i mogućnost angažiranja stručnog vodiča, sommeliera, koji će goste provesti po festivalskim štandovima. Sve o posebnim ponudama može se doznati na adresi info@swfcroatia.com.
Sparkling Wine Fest Croatia, posvećen pjenušavim vinima napravljenima klasičnom (šampanjskom) metodom, događaj je koji je upravo neophodan hrvatskoj vinskoj sceni.
Sparkling Wine Fest diskretno se otvara gala večerom u restoranu Korak, u četvrtak navečer.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.