Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GOURMET STAGE Poslije velikog chefa Hrvoja Kroflina, u porečkom Spinnakeru kuha enfant terrible Marko Turković

Program Gourmet Stage, koji porečki restoran Spinnaker organizira jednom mjesečno, na gostovanja dovodi vodeće hrvatske i regionalne chefove. Specifičnost Gourmet Stagea jest da na njemu kuhaju i chefovi koji vrlo rijetko gostuju.

U subotu 23. studenog, kako smo nedavno najavili, u Spinnakeru kuha jedan od najvažnijih hrvatskih chefova Hrvoje Kroflin iz zagrebačkog Mana2, čija će se jela servirati uz ikonografska vina pelješkog vinara Frane Miloša. Iduća večera nastavit će ovaj visoki intenzitet, u posve drukčijem registru. U Spinnakeru 14. prosinca gostuje Marko Turković, chef zagrebačkog Bekala, enfant terrible hrvatske restoranske scene.

Marko Turković u Bekalu kuha isključivo na vatri, na gradelama, u zidanim pećima, na otvorenom plamenu, čak se i umaci u Bekalu kuhaju na peći na drva. Turkovićeva jela puna su neočekivanih momenata i divljih, nabrijanih, kompleksnih okusa, ali su istodobno vrlo promišljena i kontrolirano, kompetetno izvedena. Uz Turkovićev meni u Spinankeru točit će se prirodna, izrazito terroirska vina Dimitrija Brečevića iz istarske vinarije Piquentum, jednog od pionira neintervencionističkog vinara u Hrvatskoj i dugogodišnjeg suradnika legendarnog Giorgia Claia.   

„Ovaj ciklus večera predstavlja vrhunac naše gastro ponude i priliku za istinske gurmane da dožive ono najbolje od hrvatske kulinarske scene. S chefovima Kroflinom, Turkovićem i Hrastovčakom, te vrhunskim vinima iz regije, kreirat ćemo nezaboravan doživljaj u kojem će svaki posjetitelj pronaći nešto jedinstveno. Spinnaker je idealna lokacija za ovakve ekskluzivne večere što potvrđuje i nedavno priznanje svjetski cijenjenog Michelinovog vodiča. Posebno nas raduje što će obje vinarije, Miloš i Piquentum, za ovu priliku izvaditi i neka posebna, vanserijska vina, od kojih će se neka prvi put naći pred širom publikom baš u Spinnakeru“, rekao je Dario Kinkela, Valamarov agilni direktor F&B-a.

Svim gostima Spinnakera koji dolaze na ove posebne večere bit će osiguran besplatan parking na Valamarovom parkiralištu na Žatiki (adresa Karla Huguesa 26, Poreč), odakle će imati i besplatan prijevoz do restorana i natrag. Više je informacija dostupno na Spinnaker web stranici, a mjesto se može rezervirati putem linka ili pozivom na +385 52 400 804.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.