Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krauthakerovi Merlot Selekcija i Cabernet Sauvignon i Lagunin Merlot Festigia osvojili su zlatne medalje na talijanskom natjecanju Emozioni dal Mondo

Emozioni dal Mondo međunarodno je vinsko prvenstvo koje se održava u Bergamu, na kojem se ocjenjuju caberneti i merloti. Vlado Krauthaker još je prije petnaestak godina pobjeđivao na Emozioni dal Mondo sa svojim supstancijalnim, bogatim i elegantnim crnim vinima koja su uvjerljivo pokazivala da Kutjevo nije samo vinogorje za graševinu.

Ovog je listopada Vlado Krauthaker osvojio još dvije zlatne medalje na Emozioni dal Mondo, i to za Cabernet Sauvignon iz 2020. i za Merlot Selekciju iz 2019. godine. Zlatnu medalju osvojio je i istarski Merlot Festigia iz 2022. kojeg smo imali zadovoljstvo probati u nekoliko razvojnih faza, zadnji put prije mjesec dana u Laguninoj kušaonici u Poreču. Radi se o dubokom, raskošnom vinu s veoma zrelim taninima, hedonističkim crnim i crvenim bobičastom voćem i jako intenzivnim, čokoladno-voćnim završetkom, koje je već sada spremno ali će za dvije ili tri godine vrijediti platinastu a ne zlatnu medalju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.