Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vijeće Europe upravo je proglasilo Kvarner Najboljom održivom destinacijom vinskog turizma u Europi

Iter Vitis organizacija je Vijeća Europe sa sjedištem u Italiji, koja se brine o povezivanju kulture, vina i turizma. Europska kulturna i vinska ruta Iter Vitis, kako glasi puno ime ove organizacije, redovito promovira europske vinske regije. Stoga je Iter Vitisova nagrada za Kvarner kao Najbolju održivu destinaciju vinskog turizma u Europi, uistinu značajno priznanje s velikim marketinškim potencijalom.

Nagradu Iter Vitisa treba, naime, smjestiti u kontekst činjenice da je Kvarner nedavno proglašen Gastronomskom regijom Europe za 2026. godinu. Dodamo li tome i nagradu Iter Vitisa za Najbolju održivu destinaciju vinskog turizma, jasno je da kvarnerski turizam napokon stječe međunarodni imidž kakvom je trebalo dugo težiti.

Kvarner je zbog svog geografskog položaja, ali iugostiteljskog know howa, gastronomske raznolikosti i vrlo duge hotelske tradicije, regija u koju se prirodno dolazi zbog restorana. Kvarner kao gastronomsko turističko odredište može bez problema funkcionirati cijelu godinu. Kvarner treba tretirati kao gastronomski luna park Zagreba i Ljubljane i kao ne odveć daleko restoransko izletište za Austrijance, Mađare i Bavarce.

A s usmjerenom promocijom kvarnerske gastronomije vjerojatno se može vratiti i ponešto talijanskih gostiju; riba i rakovi koji se pripremaju u sjevernotalijanskim restoranima vrlo često dolaze s naše strane Jadrana. Nagrada Iter Vitis primjer je uspješne suradnje Turističke zajednice Kvarnera i Udruženja kvarnerskih vinara u pozicioniranju Kvarnera kao lokalno i međunarodno prepoznatljive gastronomske destinacije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.