Five Senses je za svoj listopadski domjenak s večerom angažirao MasterChefova suca Gorana Kočiša, koji je 2019. Noelu donio Michelinovu zvjezdicu. Gospodin Kočiš će 24. listopada u Zagrebu na tajnoj adresi kuhati niz jela posvećenih slavonskoj gastronomiji, a osobito crnoj slavonskoj svinji.
Kočišev meni za 5 Senses otvara se s tri amuse bouchea od CSS-a. Prvi slijed zove se Prvi korak Crne slavonske svinje. Zatim na red dolazi steak crne slavonske svinje s crnim orasima, da bi dominaciju svinjetine razbio suho odležani slavonski goveđi ribeye odrezak serviran s kestenima. Kočiš će na kraju pripremiti desert od jabuka i lješnjaka.
Uz slavonska jela Gorana Kočiša točit će se slavonska vina Vlade Krauthakera, i to Zelenac iz 2023, Graševina Mitrovac iz 2023, zatim Graševina Mitrovac iz 2016, kako bi gosti mogli usporediti svježu i odležanu graševinu, pa izvrsni Nebbiolo iz 2020. i raritetni Merlot iz 2013.
Za kraj će se poslužiti plemeniti Zelenac iz izborne berbe prosušenih bobica 2019. Za glazbeni dio ovog pažljivo osmišljenog gastronomskog događaja zadužene su Mandoline i gitare: riječ je o kvartetu s četiri vokalista, dvije mandoline, gitarom i kontrabasom. Tajna večera Gorana Kočiša za 5 Senses može se rezervirati na www.5senses.hr
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.