Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Cresu je, napokon, otvoren hotel Isolano iz Marriottove Autograph Collection

Veliki Cres do jučer je, ali doslovno, bio otok bez hotela. Svi su pristojni hoteli smješteni na susjednom Lošinju, sedamdesetak kilometara vožnje među ovcama i ispod bjeloglavih supova od creskog trajektnog pristaništa do idilične uvale Čikat gdje se nalaze Alhambra i Bellevue, najbolji hoteli na tom dijelu Jadrana. Ovih je dana poslije duljeg odgađanja na Cresu otvoren Isolano Marriott Autograph Collection.

Isolano je ime hotela, Autograph Collection naziv je Marriottove linije butiknih hotela, koji mogu imati više četiri ili nižih pet zvjezdica. U svijetu ih je 317, a najviše u Americi, čak 158. Otvaranje creskog Isolana vrijednog oko 17 milijuna eura, koji ima 49 soba, očekivalo se još početkom ljeta ali se stalno odgađalo. Pretpostavljamo da je Isolano otvoren duboko u posezoni kako bi hotelsko osoblje dobilo dovoljno vremena da se uigra. Otvaranje novog, ambicioznog hotela uvijek je pomalo traumatično jer je hotelijerstvo iznimno komplicirana logistička i stručna operacija, koja gotovo nikad ne funkcionira  od prvoga dana. Utoliko je odluka o otvaranju Isolana u listopadu sasvim logična.

Pod egidom Autograph Collection mogu se pronaći neki zaista izvrsni hoteli. Primjerice, La Caserne Chanzy u Reimsu smješten je na fantastičnoj lokaciji, točno preko puta jedne od najvažnijih francuskih katedrala, gdje je među ostalim pokopana Ivana Orleanska. U Caserne Chanzyju ručali smo prije dvije godine. Hrana je visoko civilizirana, bistronomija s dobrim sastojcima, vinska lista izvanredna, dizajn suzdržano impresivan a cijene jako umjerene. Ručak s puno šampanjca u reimskom smo Autographu platili manje do 200 eura, dok cijene soba i danas počinju s oko 300 eura.

Creski Isolano Autograph također je krenuo s normalnim cijenama; danas se na Booking.comu soba prodavala za 283 eura, ali smo na drugim platformama pronašli i sobe za 240 eura. Otvaranje Marriottova Isolana strateški je iskorak za odveć rustikalni creski turizam.

Činjenica da većinu Cresa čini zaista čista, prelijepa priroda ne znači da na tom otoku ne treba graditi ozbiljno dobre hotele i otvarati još bolje restorane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.