Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nico’s sommeliera Marka Rundeka trebao bi se otvoriti idući tjedan

Marko Rundek jedan je od najkompetentnijih hrvatskih sommeliera. Gospodin Rundek donedavno je bio maître d’ Mana2, jednog od najboljih hrvatskih fine dining restorana. Stoga je hrvatsku gastronomsku javnost iznenadila vijest objavljena prije nekoliko mjeseci, da Rundek napušta ManO2 kako bi pokrenuo još jednu verziju bistroa i bara Nico’s u Ban Centru, u strogom središtu Zagreba.

Nico’s je dosad prošao kroz nekoliko sasvim različitih stilskih inkarnacija, od sushija do prosječne bistronomije, no ni u čemu nije bio uspješan. U petak popodne kratko smo razgovarali s Markom Rundekom. Sommelier Rundek rekao nam je da bi se novi Nico’s trebao otvoriti idućeg tjedna.

Nico’s će biti klasični bistro, s bogatom vinskon kartom koja sadrži više od sto etiketa. Chef je mladi Zagorac Tibor Klobučar, koji je dosad kuhao u nekoliko prilično uglednih dalmatinskih restorana. Na sjevernoj i istočnoj strani Trga bana Jelačića ne postoji ni jedan restoran sa zaista ambicioznom vinskom kartom i uistinu dobrom hranom, osim bistroa Pod zidom. Utoliko Nico’s ima šansu da uspije, pokaže li se hrana dovoljno karakternom i cjenovno prihvatljivom. U vinsku kartu ne sumnjamo.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.