Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PLACe MARKET U petak na Dolcu kuhaju chef Marko Đurašević i splitska Pigeria Gudin

Jesensko izdanje PLACe Marketa na zagrebačkoj tržnici Dolac najavljeno je s nekoliko zanimljivih gostovanja iz Splita. U petak 10. listopada na Dolcu će kuhati zvijezde dalmatinskog izdanja PLACe Marketa koje se održava na splitskom pazaru.

To su chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak iz splitskog restorana Zrno soli i chef ARTičoka Stipe Šušnjara s ekipom. Osim nekoliko potpisnih jela pripremat će i popularne formate ulične hrane i rezati pršut pred posjetiteljima. Posebna atrakcija ovotjednog PLACe Marketa je nastup Pigerie Gudin, originalnog koncepta bistroa specijaliziranog za svinjetinu koji radi na splitskoj tržnici.

Pigeria Gudin, hrvatski pandan slavnom beogradskom Pretopu o kojem smo nedavno pisali, predstavnik je nove generacije lokala koji bazične žanrove poput pečenjara revitaliziraju na višoj gastronomskoj razini odrađujući tako vrlo važan zadatak dizanja kvalitete u samoj bazi domaće prehrambene kulture. 

Osim Splićana, posjetitelji PLACe Marketa moći će upoznati stil i okuse niza zagrebačkih popularnih restorana poput Rougemarina, Al Dente, Brooma 44, SOI Fusiona i drugih stalnih sudionika zagrebačkog izdanja PLACe Marketa. Sve će, naravno, ovisiti o tome hoće li vrijeme biti lijepo.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.