Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Theatrium ima novi meni pun sezonskih i krepkih jela: kamenice, crni tartufi u predjelima i desertima, steak s vrganjima, rižoto s foie gras i bellotom, pašticada s bamijom…

theatrium

Filip Horvat u Theatriumu mijenja menije u hodu. Svaki se mjesec uvodi po koje novo sezonsko jelo. No, početkom listopada chef Horvat izašao je s gotovo posve novim menijem, s naglašenim jesensko-zimskim karakterom, podjednako u sezonalnosti dijela sastojaka i u krepkosti mnogih jela. 

Kamenica, koja je tek ušla u sezonu, servira se s đumbirom i gelom od piva. Jakovske kapice poširane u šampanjcu poslužuju se s crnim istarskim tartufom (tuber melanosporum). Salata od šumskih gljiva ojačana je poširanim jajem i dresingom od dijonskog senfa, dok se tanko rezani biftek poslužuje s ukiseljenim lisičarkama.

Juha od buče aromatizirana je peršinom, a juha od batata nabildana hrskavom slaninom- Među glavnim jelima osobito se ističe rižoto od gusje jetre i bellote, koji vjerojatno ima milijun kalorija ali zvuči ultimativno neodoljivo. Chef Horvat na jelovnik je, mislimo prvi put, uveo pašticadu, koja se kuha od goveđih obraza i servira s bamijom i rimskim njokom.

Hlap je također debitant na Theatriumovu meniju. Gospodin Horvat hlapa peče na roštilju, pa ga poslužuje na kremi od cvjetače s čipsom od raštike.

Na novom je Theatriumovu jelovniku pet deserata, uključujući rum babu s tartufima i štrudl od jabuka s kremom od gorkih badema.

Na novom su meniju, naravno, ostala – Horvatova najprodavanija jela: ćevap od tune, biftek Wellington, wienerschnitzel, tartar biftek i rižoto s biftekom.

Osim hlapa (38 eura) i Wellingtona (32 eura) nijedno jelo nije skuplje od 28 eura, a mnoga koštaju manje od 20.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.