Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Petra Jelenić trebala bi zapravo otvoriti gastronomsku slastičarnu  pod vlastitim imenom

Petra Jelenić spada među tri  najvažnija pastry chefa u modernoj povijesti hrvatske gastronomije, uz Roberta Hromalića i Mašu Salopek.

Petra Jelenić nažalost prečesto  mijenja radna mjesta. U zadnjih osam godina gospođa Jelenić radila je u neprežaljenom Maku na konac, pa u mediokritetskom  hotelskom sustavu Blue Sun, pa u jednako velikoj ali puno ambicioznijoj Maistri, pa u pop upu Brokenships, pa u Šakotinom Salu, da bi sada prešla u Sol Mate Jankovića. Takav je karijerni slijed problematičan zbog raznih  razloga. Dva su najvažnija.

Prvo, ako bilo gdje ostajete tako kratko, ne možete ostaviti dublji trag. Drugo, poslodavci i investitori  više vas neće shvaćati ozbiljno. A velikog se chefa mora shvaćati  ozbiljno, inače veliki chef nije veliki chef.

Prilično smo sigurni da Petra Jelenić neće ostati u Soli dulje od 12, najviše 18 mjeseci. I što zatim? Opet neki veliki hotelski lanac koji se rutinski odrađuje?

Petru Jelenić svi vole. Gospođa Jelenić trebala bi se što prije, dok je toliko popularna, fokusirati na otvaranje vlastite slastičarne ili lanca slastičarni pod imenom Petra Jelenić. Ili će trajno ostati tek usputna simpatična pojava na hrvatskoj gastro sceni, što je premalo za njen talent i znanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.