Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GASTRONOMSKA POSLANICA Papa Franjo pismom je otvorio slow food kongres Terra Madre u Torinu

papa-g

U Torinu je jučer počeo Terra Madre Salone del Gusto, kongres posvećen održivosti prehrambeno sustava. Kongres je otvorio Papa Franjo, kojemu je ovo prvi put da službeno otvara veliki gastronomski event. Budući da je bio na turneji po jugoistočnoj Aziji, papa je knogres otvorio pismeno,  poslanicom u kojoj je sudionicima poručio: “Vi ste kulturna bioraznolikost koju treba spasiti.”

Papa se u poslanici posebno fokusirao na proizvođače hrane, borcima na prvoj liniji. “Sve što nas okružuje je dar i dužni smo to  poštivati ​​i čuvati.” Osvrnuo se i n aprošlosti, 

Papa se zatim vraća u prošlost, podsjećajući na Panamazonsku sinodu iz 2019. godine, na kojoj je naglašena hitna potreba za zajedničkim putem “ekološkim obraćenjem prema kojem je sve tijesno povezano“. Papa konceptu bioraznolikosti dodaje ideju kulture i čovječanstva” i naglašava da “i bioraznolikost treba zaštititi.  “Poznavanje vaše stvarnosti, vaših zajednica, slušanje vaših zahtjeva i vaših briga omogućuje nam da steknemo širinu vizije koja proširuje našu ljudskost.” Amen.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.