Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CAJKE U CENTRU Zagrebački klub Mint u kojem je Severina slavila rođendan, odlučio je postati epicentar turbofolka 

Neki smo dan na Branimirovoj vidjeli jumbo plakat koji najavljuje gostovanja Dragane Mirković, Seke Aleksić, Nikole Rokvića i Ace Lukasa u zagrebačkom klubu Mint na Trešnjevci. Naravno, na Mintovoj web stranici uvjerili smo se da nismo ništa krivo vidjeli. Neka od ovih turbofolk imena već su gostovale u Mintu.

Mint je mjesto koje je svojedobno prodavalo najskuplji biftek u Zagrebu, pa se hvalilo navodno elaboriranim cabaretskim  programom, pa je ondje Severina slavila rođendan, da bi lani Mint izgorio u noćnom požaru. No, vrlo se brzo obnovio.

Mint se donedavno smatrao kičastim ali donekle prihvatljivim noćnim klubom, u kojem su se među ostalim  održavale i neke važne manifestacije, poput internacionalnih barmenskih natjecanja. Jesenskom turbo  folk akcijom Mint je postao lokal najnižeg ranga, koji treba izbjegavati u vrlo širokom luku.

Zagrebačkim klubovima već godinama vlada turbofolk. Ali nikad nitko nije doveo  istaknute  turbofolk izvođače tako blizu  centru grada, kao Mint. Stoga vlasnik Minta snosi povijesnu odgovornost za tu svinjariju. Vjerojatno jedini razlog zašto u centru Zagreba još nije nastupila Ceca Ražnjatović jest to što udovica jednog od najgorih ratnih zločinaca iz devedesetih ima zabranu ulaska u Hrvatsku.

Ovdje je zapravo važna  činjenica da je Mint jesenskim turbo folk programom izašao iz sfere legitimnog clubbinga i ušao u sferu opskurnog. Vlada i gradske vlasti trebale bi početi dodatno oporezivati klubove s takvim sadržajima. Ovdje se ne radi o politici, nego o nužnoj zaštiti javnih prostora od najvulgarnijeg kiča. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.