Uspjeh u ugostiteljstvu relativno je pitanje. Restoran može biti prepun i istodobno raditi s gubicima zbog visoke početne investicije, prevelikog broja zaposlenih, krivog izračuna food costa, nepovoljne nabave ili previsokih troškova najma. Neki drugi jednako puni restoran može zarađivati ozbiljan novac.
Na ovoj se kratkoj listi nalaze restorani koji imaju veoma mnogo gostiju. Neki od njih visoko su profitabilni.
Victus je uvjerljivo najveća privatna ugostiteljska grupacija u Hrvatskoj, s godišnjim prometom od više desetaka milijuna eura. Bez obzira na masovnost svojih brendova, Victus Grupa iznimno pazi na kvalitetu hrane, meniji se stalno, sezonski mijenjaju, a cijene ostaju niske, jer zbog goleme količine sastojaka koje naručuje, Victus ima povoljne ulazne troškove.
Boogie Lab potpuno je nevjerojatan ugostiteljski fenomen. Riječ je o pekarnici koja se pretvorila u najpopularniji zagrebački kafić, bistro i bar, sve u jednom paketu. Kroz dva zagrebačka Boogie Laba dnevno prolazi više tisuća ljudi. Boogie Lab priprema širenje u inozemstvo. Prvi strani Boogie Lab, doduše u nešto drukčijem formatu, otvara se u New Yorku
Restoranska grupa Davora Bienenfelda i njegovih poslovnih partnera bilježi izvrsne prodajne rezultate. Sva tri restorana spadaju među najpopularnije i najpopunjenije u Zagrebu. Kiyomi je učinio korak više u kvaliteti i originalnosti hrane. Uskoro će i Izakaya redizajnirati jelovnik.
Maredo je vodeći hrvatski gastrotainment restoran. U Maredo se petkom i subotom navečer uglavnom ne može ući, i tako već godinu i pol. Maredo uskoro otvara veliki bar. El Toro, koji pripada istoj restoranskoj grupi, također odlično radi navečer.
Maredo i El Toro njeguju vrlo visoke gastronomske standarde osobito kad je riječ o steakovima, i prodaju veoma mnogo veoma dobrih vina. Maredo i El Toro zagrebački su rekorderi u prodaji šampanjca.
Vinodol isporučuje najviše jela na dan u cijelom Zagrebu. Vinodol je tvornica hrane s visokim zanatskim kriterijima i jako puno kreativnosti. Vinodol se, kao i skoro svi restorani s ove liste, neprekidno mijenja i poboljšava, što je preduvjet tržišnog uspjeha. Korčula, riblji bistro koji pripada istoj restoranskoj grupi, radi sasvim solidno.
Nikad nismo došli na Zelendvorova vrata, a da taj restoran u zapadnom dijelu Zagreba, nije bio doslovno prepun. I tako desetak godina. Zelendvor prodaje mesna jela po iznimno povoljnim cijenama, porcije su goleme, a bijela riba, koja nije i ne može biti jeftina, uglavnom je svježa.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.