Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ALTEREGO Na lovranski festival prirodnih vina 26. listopada dolaze Tomac, Šember, Miloš, Križ, Maurer… Kuhaju Ganeum i Katarina Vrenc

Prirodna vina u Hrvatskoj polako postaju mainstream, a dobivaju i svoj drugi festival nakon stonskog GrapeStona na kojem su  osim vinara nastupali i chefovi Tvrtoka Šakota, Luka Košir i Jakob Pintar.

U Lovranu se 26. listopada održava novi festival prirodnih vina pod nazivom Alterego, a lineup vinara i dodatnih sadržaja je uistinu atraktivan. Vinari su podjeljeni po zemljama, Hrvatsku predstavljaju neki od najboljih proizvođača prirodnih vina poput Tomca, Šembera, Vinarije Križ, Vinas Mora, Miloša, Piquentuma, Sontacchija i Claija.
Tu je dakako i Slovenija koja proizvodi neka od najboljih prirodnih vina u regiji, a u Lovran će doći Štemberger, Šuman, Terpin, Klinec, Pajo, Zgodovina i Čehovin. Srbiju predstavljaju Baša, Bikicki i Maurer.

Osim iznimne ponude prirodnih vina na jednoj lokaciji, Alterego je osmislio i dosta pametnu gastronomsku ponudu. Na festivalu će se moći probati Cogito kava, istarski suhomesnati proizvodi OPG-a Bančić, kao i fenomenalni Kumparička sirevi, dok su za kuhanje zaduženi Katarina Vrenc iz zagrebačkog bistroa Sopal s Markom Gržinom i Ganeum, jedan od najboljih kvarnerskih restorana.

Kako stoji na stranicama festivala cilj je osvijestiti vinare i potrošače o važnosti prirodna vina, razlikama između prirodnih i konvencionalnih vina i razviti povjerenje između vinara i potrošača kroz transparentnost u deklariranju procesa i vjerodostojnost napisanog na etiketama.

Alterego je hvalevrijedan projekt koji bi mogao dodatno osnažiti poziciju prirodnih vina na kvarnerskom tržištu, vinske barove, vinoteke i restorane koji promoviraju drukčiji pristup vinu. Ulaznica u pretprodaji stoji 40 eura, a cijeli event se održava u Kinu Sloboda u Lovranu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.