Subotnje smo jutro proveli na iznimno poučnoj radionici japanskih čajeva u prostoru Tea Time One u Ilici. Budući da nismo znali koliko ćemo dugo učiti o japanskim čajevima, nismo rezervirali stol za ručak. Pa smo u dvadeset do dva, čim smo izašli s impresivnog masterclassa o čajevima, počeli nazivati bolje zagrebačke restorane. Evo rezultata.
Baltazar: popunjen.
Tač: odlučno nema mjesta, popunjen.
Bekal: radimo za ručak ali sorry, puni smo.
Gola: žao nam je, ali imamo svadbu.
Zlatna školjka: nema slobodnog stola na terasi.
Bota Šare: sve je rezervirano
Svi restorani u Teslinoj također su bili prepuni, kao i Izakaya u Selskoj. Posebno je zanimljivo da u naizgled nekomercijalnim restoranima u ne baš najprivlačnijim dijelovima grada poput Trešnjevke, nije bilo mjesta. U petak navečer restorani u centru bili su jednako dobro posjećeni kao i u subotu za ručak. Slična bi se situacija trebala ponoviti u subotu navečer, kao i i nedjelju za ručak.
Zagreb poslije godišnjih odmora troši veoma ozbiljan novac u restoranima različitih žanrova. Zagrebačka restoranska scena u zadnje dvije godine nije osobito kreativna ni inspirativna, uz svega par iznimaka. Ali Zagrepčani masovno žele jesti vani. Ovoga ljeta na moru doslovno ni jednom i nigdje nismo vidjeli toliko mnogo punih restorana, kao sinoć i danas u Zagrebu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.