Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SHOPPING STOLJEĆA Naša čitateljica u Konzumu na Krku kupila je tri boce Dom Perignona po cijeni od 60 eura za bocu. Normalna cijena kreće se od 250 do 300 eura za bocu

Svi su mediji prepuni objava o previsokim cijenama na Jadranu, kako u restoranima i kafićima tako i u trgovinama. Stoga nas je ugodno šokiralo pismo koje smo krajem tjedna dobili od jedne čitateljice Kulta Plave Kamenice. Gospođa nam je javila da je u Konzumu na Krku vidjela i kupila Dom Perignon iz 2004. godine za samo 60 eura. Naša je čitateljica odmah otvorila šampanjac koji je bio u odličnoj formi, pa se vratila po još. Pa je u istom Konzumu kupila dvije boce iz berbe 2000. po istoj cijeni, 60 eura za butelju.

Takve cijene naravno ne postoje niti su postojale prije deset ni petnaest godina kad su Dom Perignon iz 2004. i Dom Perignon iz 2000. pušteni u prodaju. Kad smo 2010. godine posjetili Dom Perignon, berba iz 2000. u vinariji se prodavala za 129 eura. Danas se boca Dom Perignona normalno prodaje za 250 do 300 eura, dok cijene starih berbi ovise o aukcijskim trendovima. Što se, dakle, dogodilo u Konzumu na Krku?

Pretpostavljamo da je osoba koja je unosila cijene u softver pobrkala Dom Perignon s Moët et Chandonovim Grand Vintageom, čije su berbe iz prve polovice dvijetisućitih u Hrvatskoj koštale oko 60 eura. Proizvođač je isto, uvoznik je isti a ova mala dekoncentracija osoblja u Konzumu na Krku omogućila je našoj čitateljici a vjerojatno i nekim drugim sretnicima, da uživaju u shoppingu stoljeća. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.