Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SAD JE I SLUŽBENO Udruga ugostitelja pri HGK objavila je podatke o katastrofalnom padu prometa u srpnju. Najgori su otoci, s 50 posto manjim prometom nego lani

Udruženje ugostitelja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori objavilo je podatke o prometu u restoranima, kafićima i klubovima u srpnju. Rezultati su prilično porazni. Promet u istarskim restoranima manji je oko 20 posto nego lani. Promet u Dalmaciji, na kopnu, manji je deset do dvadeset posto nego lani. Promet na otocima manji je čak do 50 posto nego lani! 

U zadnjih smo nekoliko tjedana objavili više tekstova o slabijem turističkom lipnju i srpnju. No, nismo znali da su brojke baš toliko loše. Računali smo da prosječni pad prometa iznosi oko petnaest do dvadeset posto. Stvarnost je međutim značajno okrutnija. Čak pedeset posto pada prometa na otocima zaista jest šokantan podatak. Ali, taj je pad prometa ustvari logičan.

Hvar, Korčula i Brač tri su otoka s najbezobraznijim i najnerealnijim pristupom cijenama na cijeloj obali. Hvar, Korčula i Brač u cijeloj su Europi postali poznati po kavama za sedam do osam eura i prosječnim šampanjcima za 250 do 300 eura. Normalno je da nitko razuman nije htio plaćati te cijene i da su otoci postali meta kolektivnog bojkota, i hrvatskog i međunarodnog. Zašto bi, uostalom, bilo tko razuman potrošio jednako mnogo novca u nesretnom Garifulu kao u katalonskom Disfrutaru, službeno najboljem restoranu na svijetu? Hrvatski je turizam u nekim svojim sferama, osobito na dalmatinskim otocima, postao drastično bizaran. Pa su i podaci o padu prometa podjednako drastični.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.