Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EVO ŠTO JE VRIJEDNOST ZA NOVAC NA MORU Konoba Boškinac nudi trosljedni meni za 29 eura

“Ovdje pokušavamo raditi sve čisto. Kao nekad. Možda se neki put zaigramo, ali tako volimo,” govorio nam je vlasnik Boris Šuljić za vrijeme ručka u konobi njegova restorana i hotela Boškinac. I zaista, konoba Boškinac izbacuje jednostavna i komunikativna jela čistih okusa, kakva se i ne viđa često u dalmatinskim restoranima koji se predstavljaju kao konobe. 

Boškinac je naravno veći i sveobuhvatniji projekt koji obuhvaća hotel, fine dining restoran, vinariju i proizvodnju maslinovih ulja. Međutim, u konobi Boškinac zadnji smo put jeli prije tri ili četiri godine kad je hrana bila pristojna, pa smo odlučili osvježiti pamćenje. U konobi se poštuju načela loklanog i sezonskog, meni se temelji na najboljim namirnicama koje jedinstveni teritorij Paga može ponuditi u određenom dijelu godine.

Osim pisanog jelovnika postoji i crna ploča na kojoj su ispisana trenutno dostupna jela, kao i čini nam se najbolja vrijednost za novac na otoku Pagu: tri jela za 29 eura koja se mijenjaju na dnevnoj bazi. Uzeli smo jedan dnevni meni i nekoliko jela s a la carte menija. Paški ceviche originalan i osvježavajuć, napravljen je od ike jime brancina i škampa s lubenicom i rajčicama, idealno malo jelo za ove vrućine, odmjerene ljutine. Fritada sa sušenom hobotnicom i lokalnim pomidorima bila je još bolja. Ove godine pojeli više fritaja i fritada nego ikad, a Boškinčeva lagana i optimalno začinjena fritada, ulazi u najboljih pet. Makaruni s janjećom toćadom skuhani su vješto i ukusno, s bogatim koncentriranim umakom od janjetine koja daje esencijalne i duboke okuse Paga.

Crni rižoto s hobotnicom, klasična je i tehnički kompetentno pripremljena verzija jednog od najpopularnijih jela na obali.  Deserti su na razini ostalih jela. Krustada od smokava sasvim je prirodna i razigrano slatkasta, dok je baskijski cheesecake dobio lokalnu notu s paškom skutom. Konoba Boškinac vjerojatno je najbolji jednostavni restoran na čitavom otoku Pagu, pa i šire. Daje izvrsnu vrijednost za novac i postavlja temelje za prototipe konoba u nekim pametnijim budućim vremenima na dalmatinskoj obali. Focaccia je također bila vrlo dobra, a maslinovo ulje fantastično. Boškinac je poznati magični ugođaj svoje fine dining terase uspio prenijeti i na terasu konobe, ali s puno opuštenijim pristupom kojemu u bitnoj mjeri pridonosi profesionalno osoblje. Ručak za dvoje s nekoliko čaša vina vinarije Boškinac platili smo 109 eura, što je vjerujemo s obzirom na lokaciju i renome Boškinca, jedna od boljih vrijednosti za novac na cijelom Pagu. 

KONOBA BOŠKINAC

Škopaljska 220, Novalja, Pag

HRANA 4  VINO -4  SERVIS 4  AMBIJENT +4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.