Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vrhunski traminac Iločkih podruma iz 2023. veoma je dobar usprkos jako teškoj berbi

Lanjska je berba u istočnoj Hrvatskoj, osobito u Podunavlju, bila gotovo pogubna. Potopne kiše i bolesti uništile su velik dio uroda, što nije značilo samo ukupnu manju količinu grožđa i vina nego i nemogućnost ozbiljne, temeljite selekcije. A proces selekcije vrlo je često esencijalan za proizvodnju vrhunskih vina.

Iločki podrumi uvjerljivo su najvažnija i najveća vinarija u Iloku. Premda proizvode izvrsnu graševinu i odličan bijeli pinot, iločki su podrumi najpoznatiji po tramincu. Koji ni u kompliciranoj lanjskoj berbi nije razočarao. Danas smo u kvartovskom supermarketu kupili Vrhunski traminac Iločkih podruma iz 2023. godine.

Vino jest manje koncentrirano, lakše u tijelu i kraće u okusu od prethodnih berbi. Ali, ono gotovo zanosno miriše po ličiju, mangu, kandiranom đumbiru, i uvenulim ružama i botritisu. Okus je pun meda, prezrelog tropskog voća i botritisa, .sa solidnom svježinom. Vinogradarima i enolozima Iločkih podruma treba čestitati što su iz lanjske berbe uspjeli proizvesti vrlo dobro vino.

Gastronomska preporuka Ovaj se traminac dobro pije uz zeleni i crveni tajlandski curry, uz vindaloo, losos s teryakijem, gyoze, slatko ljute dim sum ali i uz pite, štrudle i okruglice s ljetnim šumskim voćem, koje nisu previše pošećerene 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.