Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Upravo je izišao novi ABV, digitalni magazin Kulta Plave Kamenice posvećen najvažnijim trendovima u destilatima. Prelistajte i downloadajte besplatno

U novom, drugom po redu izdanju ABV-a, jedinog hrvatskog digitalnog magazina posvećenog kulturi destilata koji izdaje Kult Plave Kamenice, tema su trendovi. Ni u jednom segmentu goleme industrije hrane i pića trendovi nemaju tako snažnu ulogu kao u destilerskoj industriji.

Trendovi u destilatima nisu puki komercijalni diktat. Iz njih se može iščitati puno toga. Oni su znak vremena, senzibiliteta potrošača i afirmacija mnogih zaboravljenih tradicija, od meksičkih tequila i mezcala koji su povratkom na arhaične metode proizvodnje digli kvalitetu i izrasli u tržište vrijedno desetke milijardi dolara, do pelinkovaca, autentičnih hrvatskih gorkih biljnih likera koji upravo doživljavaju povijesni uzlet temeljen na golemom lokalnom prirodnom potencijalu i viziji nove generacije destilera.

Prelistajte i downloadajte

U ovom smo broju razgovarali i s najvažnijim hrvatskim destilerim vrhunskih voćnih rakija koje su iduća velika stvar na domaćoj sceni destilata, a podjednako nam je važan i rast popularnosti donedavno egzotičnih kategorija poput shochua, zanatskih amara, aromatiziranih aperitivnih vina, raicilla, sotola i nixta, kao i zaista impresivan broj prestižnih međunarodnih priznanja koje dobivaju hrvatski craft destileri.

Cilj je ABV-a afirmirati najpozitivnije trendove na novoj, rastućoj destilerskoj sceni koja po entuzijastičnoj potjeri za kvalitetom podsjeća na herojske dane nastanka moderne hrvatske vinske industrije prije četvrt stoljeća.

Za ABV pišu neki od vodećih hrvatskih stručnjaka za destilate. Idućih ćemo nekoliko tjedana o svaku temu iz ABV-a objaviti kao zaseban članak na našem portalu. Novi broj ABV Magazina besplatno možete listati i downloadati na Kultu Plave Kamenice stranici ili OVDJE.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.