Zagrebački PLACe Market ulazi u ljetnu špicu s prvim gradskim vrućinama, što znači da se može očekivati da će tržnica Dolac ovoga petka biti puna. Ovoga petka na Dolcu zajedno gostuju chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi, obojica Međimurci, koji će pripremati Crnu svinju.
PLACe Market jedinstvena je hrvatska gastro manifestacija, koja glavne gradske tržnice u Zagrebu i Splitu navečer pretvara u food festivale, s gostovanjima poznatih chefova i restorana koji kuhaju na štandovima na kojima su par sati ranije kupovali namirnice.
Na PLACe Market dosad su među ostalima kuhali Mario Mihelj, Katarina Vrenc, Kristijan Misirača, Hrvoje Zirojević, Marko Đurašević, gostovao je i Noel, a gostovanje Matije Bogdana, Aminessova izvršnog chefa i Marka Palfija, jedno je od zanimljivijih dosad. Njihovo jelo za PLACe Market, Crna svinja, je vratina s roštilja u ciabatti s ementalerom, majonezom s padron papričicama, grilanim povrćem, chimichurrijem i salaticom.
Crna svinja dolazi s farme Sinova ravnice Domagoja Vide. Uz to, pripremat će i svoju varijantu tradicionalnog soparnika s paškim sirom s i krastavcima u vrhnju i salatom. U stalnom lineupu PLACe Marketa su neki od najpopularnijih zagrebačkih restorana i bistroa poput Al Dentea, Rougemarina, Meat the Kinga, Arepere Maracay, trattorie Gola i drugi.
PLACe Market odvija se na Dolcu svakoga sunčanog petka zaključno sa 12. srpnja, a nastavlja se krajem kolovoza u jesenskom izdanju.
Tržnica Dolac, Zagreb
petak 21. lipnja 2024
od 18:00
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.