Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJUSPJEŠNIJI HRVATSKI RIBAR Pelagos, tvrtka generala Gotovine, lani je zabilježila čak 24 milijuna eura prihoda, što je osam milijuna više nego 2022.

gotovina-tuna

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina imao je senzacionalnu poslovnu godinu. Tvrtka Pelagos net d.o.o čiji je Gotovina suvlasnik, lani je ostvarila više od 24 milijuna eura prihoda uz dobit veću od 3,1 milijun eura. Godinu dana ranije Pelagos je prijavio 16,3 milijuna eura prihoda.

Za ovaj enormni rast najzaslužniji je izvoz. Pelagos je lani na izvozu zaradio oko 20, 5 milijuna eura. Gotovo sva Gotovinina tuna odlazi u Japan. Pelagosova plavoperajna tuna spada među najcjenjenije hrvatske gastronomske proizvode, u rangu s kvarnerskim škampima i bijelim tartufima. Gotovinin toro (blijeda masna tuna) može se mjeriti s najboljima na svijetu. Osim fenomenalne tune, Pelagos proizvodi izvrsne slane srdele i slane i marinirane inćune. Relativno nedavno na tržištu su se pojavile i verzije srdela i inćuna u maslinovu ulju, koje su prepoznatljive po uočljivim zelenim oznakama.

S 24 milijuna eura prihoda, Gotovinin Pelagos postao je treći najveći proizvođač ribe u Hrvatskoj, iza Cromarisa i bračke Sardine Postira. Zanimljivo je da Pelagos u blizini Dugog otoka uskoro planira pokrenuti i uzgoj bijele ribe. Uzgajalište bijele ribe imat će, kako izvještava Slobodna Dalmacija, kapacitet od oko 700 tona godišnje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.