Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pop’s Place još priprema neke od najboljih burgera u Ljubljani i šire. Njihov Dirty Mac je legendaran

Prije dvije godine radili smo listu najboljih burgera u Ljubljani iz razloga jer smo relativno dobro bili upoznati sa burger scenom. Ljubljana ima nekoliko specijaliziranih radnji za burgere u stilu fast food gdje naručujete na blagajni pa zatim pokupite na pladnju svoje burgere i piće. Međutim, među prilično korektno razvijenom scenom, najviše nas je oduševio Pop’s Place obitelji Raspopović, veterana slovenskog ugostiteljstva.

Između cijelog izbora najviše nam se svidio Dirty Mac, lokalno unaprijeđena verzija najpoznatijeg burgera na svijetu, Big Maca. U nekoliko puta koliko smo od tada prolazili Ljubljanom, na jelovniku Pop’sa nismo više vidjeli Dirty Mac na jelovniku što nas je rastužilo i ostavilo zbunjenima. Čemu micati jedan od najboljih burgera iz svoje ponude? Ostali burgeri su dakako isto fantastični, ali Dirty Mac je pokazivao što se može dogoditi plastičnom Big Macu kad se provuče kroz ozbiljno znanje o mesu, pecivima i umacima.

Jučer dok smo prolazili centrom Ljubljane vidjeli smo da Pop’s ponovno ima u svojoj ponudi Dirty Mac pa nismo mogli odoljeti i naručiti jedan od dva najbolja burgera koja smo pojeli u zadnjih godinu dana. Pop’s je za razliku od ostalih burger mjesta u Ljubljani vrijednih spomena, pravi i punokrvni bar s ugodnim uređenjem i lijepom terasom, vrhunskom ponudom craft piva i energičnim uređenjem. Nismo samo sigurni oko trenda koji Pop’s prati s ljuskama kikirija na podu. Naime, politika restorana je da ima na stolu kikiriki uz pivu, što je super, a nakon što izvadite kikiriki iz ljuske ostatak bacite na pod. Po nekima ljuske kikirikija čiste pod od prašine i prljavštine, u što nismo baš sigurni. Ovako pod jednostavno izgleda prljavo.

Nema veze, pod pun kikirikija nije upropastio naš sveukupni dojam. Zašto smatramo Dirty Mac najboljim burgerom u cijeloj Ljubljani? Pop’s sve svoje sastojke radi sam: peciva se peku svaki dan u restoranu, meso se dobiva ekskluzivno od slovenskih goveda koje se zatim dry agea u restoranu, a meso u burgeru radi se od pet različitih rezova govedine. I naravno, Pop’s ne zamrzava svoje meso, što se itekako osjeti u njihovim burgerima. U Dirty Mac dakle idu dvije smash pljeskavice, prilično ugodan cheddar, fantastični kiseli krastavci i domaći umak koji se također radi u restoranu.

Pecivo koje sami rade su jako dobra, puno bolja od bilokojih kupovnih, meso je sočno i ispravno pripremljeno, možda mu je nedostajalo samo mrvicu više soli, ali to je jedna od zaista manjih zamjerki. Prilozi su na podjednako dobroj razini. Pommes od batata je ugodan i propisno adiktivan, kao i umaci koji dolaze u malim posudicama. Izbor piva je bogat i sadrži svaku važniju slovensku craft pivovaru. Jedina veća zamjerka bi bila što Dirty Mac stoji 13,90 eura bez priloga.

On nije malen, u sebi ima otprilike 200g mesa, ali svakako je riječ o jednom od skupljih burgera na ovim prostorima. Ovdje naravno ne uzimamo u obzir egzibicije poput zlata i jastoga u burgerima kojima se neki ugostitelji na Jadranu bave. S prilozima I pivom račun lako može doseći pedesetak eura za dvije osobe. Ipak, riječ je o jednom od najboljih burgera u vrlo širokom radijusu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.