Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bokamorra u Splitu peče vrlo dobre pizze, ali ambijent i kokteli ipak su bolji

bokamorra

Bokamorra, smještena pored five star hotela Ambasador, sasvim sigurno je jedan od najpopularnijih splitskih lokala. Već oko jedan popodne, u radnom danu, sva mjesta na maloj terasi bila su rezervirana, unutrašnjost je bila ugodno popunjena, skoro svi su naručivali koktele, a podosta pizza je išlo za dostavu.

Bokamorra privlači  prvenstveno šarmom i promišljenim, vrlo efektnim uređenjem. Golemi posteri i plakati u stilu reklama iz 40-tih i 50-tih pozivaju da se pridružite timu Bokamorre ili govore kako se pizza dostavlja diljem svijeta. Tu su još psihodelični posteri s gljivama, ogromni neonski natpis “You are gonna miss me” iznad stola za četvero, vrhunski uređen bar prepun odličnih pića s kojima miješaju koktele, otvorena kuhinja u kojoj se rade pizze pa možete gledati cijeli proces, zabavni kauč koji se proteže preko cijele jedne strane restorana, separei kao da su izašli iz zlatnog doba 20-tih godina, lijepi dizajnerski pribor.

Bokamorra je jedno od najboljih mjesta za izlaske u cijelom Splitu, ljeti puno od otvaranja do zatvaranja. Karta koktela je odlično koncipirana, s nekoliko duhovitih naziva koktela i vrlo dobrim baznim pićima. Kokteli i pizza prirodno idu zajedno, pa je šteta što se više lokala koji peku neke od najboljih hrvatskih pizza nije makar malo posvetilo koktelima.

Bokamorrin fokus na koktele pomalo je osiromašio pivsku i vinsku kartu, ali može se pronaći par lokalnih hitova i favorita poput piva splitskog LAB-a. Jelovnik za pizzu, također pun duhovitih naziva pizza, vješto je pripremljen, bez previše izbora i strašno primamljiv. Probali smo Cheezus, s nekoliko vrsta sira, koja je bila vrlo dobra. Na Cheezus se stavlja fior di latte, fontina, pikantna gorgonzola, stracciatella, parmezan i bosiljak.

Bokamorrina pizza je zaista dobra u nekoliko vrlo bitnih elemenata. Ona je pravilno ispečena i pripremljena, ima raskošne rubove, mirisna je (pogotovo Cheezus) i krajnje lagana. Nakon Bokamorre, istoda dana imali smo večeru u slijedovima i sve smo izdržali jer Bokamorrina pizza nije ostavila traga na nama. Svi sirevi na pizzi su jako ukusnii  rustikalni i s time da pikantna gorgonzola nije dovoljno pikantna. Nadalje, Bokamorrina pizza vjerojatno je najbolja u Splitu, a da je još samo malo prozračnija bila bi perfektna u svojoj kategoriji. Bokamorra svakako nije jeftina, pizzu i koktel platili smo 23 eura. 

BOKAMORRA

Trumbićeva obala 16, Split

PIZZA -4  KOKTELI +4  AMBIJENT  +4  SERVIS  +4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.