Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Što je Ivanu Todoriću potrebno da od Good Fooda i 4Burgersa stvori veliki nacionalni lanac? Big Mac

Good Food, hrvatski lanac brze hrane u većinskom vlasništvu Ivana Todorića, relativno se brzo širi. Good Food trenutno ima pet lokacija u Zagrebu i dvije u Splitu. Good Food uskoro otvara još jedan restoran u Zagrebu, na kraju Petrove ulice u Maksimiru.

4Burgers, burgerski lanac Ivana Todorića pokrenut  lani, zasad posluje na četiri lokacije od kojih tri funkcioniraju samo kao takeaway. Mlađi gospodin Todorić očito vrlo dobro poznaje organizacijski aspekt pripreme i prodaje masovne brze hrane po prihvatljivim cijenama, uz dobar imidž i solidnu prezentaciju.

No, Good Food još uvijek nije zaista veliki, nacionalni lanac. 4Burgers još nije ni lanac. Da bi Good Food i 4Burgers postali veliki nacionalni lanci, njima treba potpisno jelo koje će okupirati društvene mreže, vrištati sa jumbo plakata i izgledati neodoljivo na televizijskim reklamama. Good Food postoji već dosta godina, ali još nije uspio proizvesti potpisno, masovno popularno identitetsko jelo koje se nikad neće maknuti s menija.

Dobro je što Good Food povremeno angažira renomirane kuhare poput Mate Jankovića i Toma Gretića da osvježe jelovnik, ali njihovi bi recepti trebali biti tek dodatni, zanimljivi i ukrasni elementi oko Good Foodova glavnog posla: prepoznatljivih, identitetskih jela za koja će znati svaki konzument fast fooda u Zagrebu i Hrvatskoj.

Good Foodu su strukturalno i sa stanovišta brenda, potrebna jela poput Big Maca i Chicken Nuggetsa u McDonald’su, na kojima će se temeljiti ekspanzija lanca i koja omogućuju uspješno i lako franšiziranje. Svaki relevantni svjetski lanac brze hrane ima jedno ili nekoliko takvih jela. Isto vrijedi i za Hrvatsku: Surf’n’Fries izgradio je, uostalom, svoj mali imperij na krumpirićima.

Good Food i 4Burgers nemaju baš ništa slično. Stoga je glavni zadatak Ivana Todorića i njegovih suradnika razvoj efektnih, adiktivnih  proizvoda koji se mogu svugdje jednako pripremati i koji će postati prepoznatljivi nositelji daljnjeg razvoja njegovih brendova.

Fotografija/@4burgers_ Instagram

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Što je Ivanu Todoriću potrebno da od Good Fooda i 4Burgersa stvori veliki nacionalni lanac? Big Mac

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min