Spinnakerov Gourmet Stage profilirao se kao jedan od najuzbudljivijih gastronomskih gostujućih programa u Hrvatskoj. Primjerice, chef i vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan prvi je put kuhao izvan svog restorana baš u Spinnakeru (Štefan je kasnije gostovao i u Ikadorovom Nobilionu).
U rujnu na Gourmet Stage dolazi Stiven Vunić iz Zijavice, ali spektakl godine u Spinnakeru dogodit će se 13. listopada. U listopadu, naime, u jednom od dva najbolja porečka fine dining restorana nastupa Ana Roš, chefica i vlasnica slovenske Hiše Franko s dvije Michelinove zvjezdice. Gospođa Roš dosad je u Hrvatskoj kuhala jedino u Zagrebu, u Manu2. Obje njene zagrebačke večere bile su rasprodane za nekoliko sati.
Chefica Roš voli Istru, pa je zapravo logično da je odlučila prihvatiti Valamarov poziv da pripremi večeru u Spinnakeru. Jučer je u restoranu Miramare by Fratelli Cerea kuhao Bobo Cerea, chef restorana s tri Michelinove zvjezdice. U listopadu u Spinnakeru kuha Ana Roš, s dvije Michelinove zvjezdice.
U studenom i prosincu na Gourmet Stageu trebali bi nastupiti Michelinovi chefovi iz Italije i Austrije. A postoji određena mogućnost da se u novom porečkom hotelu s pet zvjezdica, Pinei, čija se gradnja nastavlja ove jeseni, otvori hrvatska podružnica jednog od najprestižnijih restorana iz ovog dijela Europe. Poreč, čini se, napokon postaje relevantna uzbudljiva gastronomska destinacija.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.