U četvrtak 7. rujna u porečkom fine dining restoranu Spinnaker chefa Gorana Hrastovčaka i sommeliera Zorana Gregorovića, održat će se Gourmet Stage. Ovogodišnji Gourmet Stage gastronmski je vrhunac festivala Tunalicious, tunama i posvećenog big game fisihingu.
Tunalicious se s velikim uspjehom održavao prije pandemije, kad se na porečkoj rivi na vaganju ulovljenih tuna okupljalo više tisuća Porečana i njihovih gostiju, a mnogi su porečki restorani pripremali menije u čast plave jadranske tune. Tunalicious Street Food Festival nije se, razumljivo, mogao organizirati tijekom pandemije, ali se ove godine vraća u velikom stilu u možda najambicoznijem izdanju dosad.
Važno je naglasiti je da će na Spinnakerovom Gourmet Stageu kuhati chef Stiven Vunić, vlasnik iznimno popularne gourmet Konobe Zijavica iz Mošćeničke Drage. Chef Vunić jedan je od vodećih hrvatskih specijalista za pripremu svježe jadranske ribe i rakova. Stiven Vunić odrastao je u ribarskoj obitelji; njegov je otac poznati kvarnerski škampar. Vunićev je restoran član JRE-a. Uz Vunićev meni točit će se vina oprtaljske vinarije Ipša.
Obitelj Ipša u profesionalnoj je zajednici i među širokom publikom najpoznatija po fenomenalnim maslinovim uljima i prvorazrednim svježim tartufima. No, vina Ipša iz godine u godinu stječu sve veći ugled. Riječ je o prirodnim, često dugo maceriranim vinima proizvedenima od malvazije, sivog pinota, terana i refoška. Chef Vunić i vinarija Ipša jamče uzbudljivu večeru na Spinnakerovom Gourmet Stageu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.