Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na mjestu Agave otvoren je bistro Dolce Vita s originalnim jelima poput rižota sa sladoledom od sipina crnila

Najatraktivniji  restoranski prostor u Tkalčićevoj, gdje se dvadesetak godina nalazila Agava Belizara Miloša i Darka Lugarića, nije dugo stajao prazan.

Prošlog se tjedna u Tkalčićevoj 39 otvorio bistro Dolce Vita,  s ponešto obaveznih  likova poput  tartara od tune, burrate ili roastbeefa, ali i s par jela koja zvuče zaista zanimljivo  i originalno: pažnju privlači rižoto sa sladoledom od sipina crnila.

Tu je i “inovativna” carbonara, koja se priprema sa šurlicama, čipsom od pancete i konfitiranim jajem. Dolce Vita se na svojoj web stranici opisuje kao spoj mediteranske i talijanske kuhinje.

Zanimljivo je da chef dolazi  iz Istre; u vrijeme kad pola  kuharskog Zagreba odlazi na more na sezonu, netko je iz Istre odlučio doći u Zagreb. Vinska lista čini se korektnom, osim u slučaju Dom Perignona, koji košta 700 eura. 

Nadamo se da se radi o tipfeleru ili greški u Excelu, a ne o duboko pogrešnoj vinskoj politici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.