Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI SKANDALČIĆ TURISTIČKE ZAJEDNICE HTZ je gostima Michelinove hrvatske večere u Rimu dijelio ulje sa zlatnim listićima velikogoričkog gift shopa

turisticka-zajednica

Istra je, dakle, već dugi niz godina službeno, prema Flos Oleiju, najbolja svjetska maslinarska regija. Istarski i dalmatinski maslinari redovito osvajaju pregršt zlatnih medalja na njujorškom ocjenjivanju NYIOOC.

Maslinova su ulja možda jedini hrvatski proizvod koji kontinuirano i nesporno spada među najbolje na svijetu. Stoga je logično da hrvatske turističke vlasti svojim stranim partnerima poklanjaju istarska ili dalmatinska ulja.

Jučer je u Rimu u organizaciji Michelina i Hrvatske turističke zajednice održana hrvatska promotivna večera, na kojoj je kuhao Marijo Curić, chef dubrovačkog 360. Dobro je da se hrvatska gastronomija promovira takvim događajima.

Svakako je dobro da se Hrvatska kobrendira s Michelinom. No, izbor darova za goste bio je apsolutno katastrofalan i skandalozan.

Naime, HTZ je gostima na rimskoj hrvatskoj večeri, umjesto Belića, Ipše, Mate, Chiavalona  ili Zlatne šoltanke, podijelio ulje 21 velikogoričkog gift shopa “obogaćeno” listićima 24-karatnog zlata. Umjesto da promovira stvarne proizvođače i njihov terroir, HTZ je odlučio promovirati ultrakičastu robu trgovine iz gradića kraj Zagreba, gdje zasad ne rastu masline.

Tko god da je donio tu preglupu odluku, ili nema pojma o hrani pa ni o maslinovu  ulju, ili je naprosto zlonamjeran.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.