Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vraća se Zagreb Pizza Festival, ove godine održava se od 18. do 28 svibnja, na novoj lokaciji 

pizza-fest-share

Drugi zagrebački Pizza Festival održat će se od 18. dov 28. svibnja, ovoga puta na novoj lokaciji. Sa zelenog Trga Dr. Franje Tuđmana vraća se na centralnu gradsku lokaciju na Strossmayerovom trgu. Ove godine tema je Festa Italiana, Talijanska fešta,

pizza-svi

Pizze će na kućicama peći odlična zagrebačka pizzerija Mrs. Foggk oja dolazi s Margheritom, Slaninom i Friarellima, svojom signature pizzom i Pepperonima, pizzama od dugo fermentiranog tijesta. Još jedna odlična zagrebačka pizzerija Al Dente iz Bogovićeve poznat po prozračnim canotto pizzama peći će Contemporaneu, koju najavljuju kao suvremenu Napoletanu, ali i prvu friganu pizzu na festivalu.

pizza-al-dente

Vraća se i RougeMarin sa sicilijanskim pizzama koje su lani dosta dobro prošle, od chefovskih kolaboracija tu su Full Circle Pizza by Marko Palfi i Lana Bene i Bite of Fun by Melkior Bašić, a zanimljivi su navodno i Pizza Social Club.  Iz Zadra se vraća Picnic Mingle and Fun koji su prošle godine bili jedna od najuspješnijih kućica, ovoga puta dolase s konceptom Poma Food Boutique i sourough focacciom.

pizza-fest-publika
pizza-fest

Još jedna zvijezda lanjskog Pizza Festivala, Beg’s Plant Based koji je pokazao koliko ukusne mogu biti pizze od biljnih imitacija lososa i sira, najavljuje Meet The Fig i Salmon & Avocado, imena otkrivaju recepture, no ovoga puta imat će širu ponudu, ne samo za vegane.

Za deserte će se prodavati gelato i briochi punjeni kremama i sladoledama, točit će se vina Šoškić, kokteli i ostala pića sa šanka GINgle Bells i Staropramen pivo, a svirat će DJ Kanca, Stanko Bondža i Filip Jelaš. Na Strossmayerovom trgu ima dovoljno prostora i trave da se ovogodišnji Pizza Festival održi u jednako euforičnoj i opuštenoj atmosferi kao lanjski koji je bio megahit.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.