Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U vinariji Ivice Matoševića jučer je uz sjajnu živu svirku predstavljena umjetnička  kolekcija vina posvećena Vladi Divljanu

matosevic-divljan-4

U subotu navečer u vinariji Ivice Matoševića u Krunčićima okupilo se stotinjak ljudi koji su bili mladi kad je Vlada Divljan pjevao Maljčike.

Vlada Divljan, osnivač Idola i najvažniji srpski rock glazbenik do danas, umro je 2015. godine. Vlada Divljan i Ivica Matošević upoznali su se 1999. a Divljan je zatim dosta redovito dolazio u Krunčiće; roker  Divljan volio je vina, vinar Matošević voli rock and roll, pa su Matošević i Divljan postali dobri prijatelji.

Max Wilson, gitarist prvih postava Filma, jedan od sudionika Divljanovih  rovinjskih  jam sessiona, lani je predložio Matoševiću da se u Krunčićima organizira fešta u Divljanovu čast. Ideja o fešti prerasla je u dobrotvornu  umjetničku akciju.

Matošević i Wilson angažirali su tri umjetnice iz Hrvatske i tri iz Srbije da izrade  šest etiketa za šest različitih  Matoševićevih vina. Svaka je etiketa nadahnuta jednom Divljanovom pjesmom: među izabranim pjesmama nalaze se i Radostan dan i Nebeska tema.

Matošević je punio šest stotina butelja s art etiketama posvećenima Divljanu, vina se prodaju u sanducima sa šest boca. Svaki sanduk, s katalogom o etiketama i njihovim autoricama, košta 200 eura, a sav prihod ide u humanitarne svrhe, jednoj rovinjskoj glazbenoj ustanovi.

Sinoć su u Krunčićima Matošević, autorice etiketa  i legendarni beogradski rock kritičar Peca Popović dirljivo govorili o Vladi Divljanu. Na promociju Divljanovih vina došao je i Zdenko Kolar, basist Idola, Divljanov prijatelj iz djetinjstva.

Poslije predstavljanja projekta, na livadi u krugu vinarije gdje je bila postavljena  pozornica s instrumentima, Divljanove klasike nadahnuto su svirali Udo Barracudo, Max Wilson i Kuzma Videosax, a pjevao je Maxov sin Rok Juričić. Rasplesana i vrlo emotivna publika do kasno u noć partijala je u čast velikog Vlade Divljana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.