Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umro je Branko Mihalj, jedan od najboljih slavonskih vinara. Njegove su graševine među najboljima na svijetu

branko-mihalj

Branko Mihalj, kutjevački veliki vinar i dugogodišnji zubar, umro je u 72 godini. Branko Mihalj bio je najveći zaljubljenik u graševinu, kojeg smo ikad upoznali, i jedan od najboljih proizvođača graševine u cijeloj Europi.

Mihaljevo botritizirano Mačovo brdo iz 2020. najimpresivnija je suha graševina, koju smo ikad probali. Sasvim smo sigurni da će se Vlado Krauthaker i Ivan Enjingi složiti s tom ocjenom.

mihalj-g

Mihalj je proizvodio dosljedno artizanske  graševine: brao je krajem desetog ili čak krajem jedanaestog mjeseca, nikad nije koristio industrijske kvasce, puštao je da botritis penetrira u grožđe, i uvijek je tražio što više aroma, okusa, strukture i teksture.

Branko Mihalj bio je najbolji slavonski autorski vinar. Njegov se odlazak ne može nadomjestiti. Zadnji smo se put čuli prije šest tjedana. Radio je u vinogradu, rekao da se osjeća fizički snažnim i nadao se dobrim rezultatima liječenja. To se, nažalost, nije dogodilo. Kutjevo bi odmah moralo nazvati ulicu ili trg po velikom Branku Mihalju. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.