Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas otvorena 29. Vinistra još je jednom pokazala zašto je najvažniji vinski događaj u Hrvatskoj

vinistra-sve

Dvadeset i deveta Vinistra svečano je otvorena u petak 5. svibnja na uobičajenoj lokaciji u porečkoj sportskoj dvorani Žatika. Naglašavamo lokaciju jer se prije dvije godine, u vrijeme pandemije koja sutra i službeno završava, Vinistra bila održala na porečkoj plaži, što je privuklo veoma mnogo turista. Na Vinistru, ovu u redovitom izdanju, najbolje je zapravo dolaziti petkom.

vinistra-luka-rossi
Predsjednik Vinistre Luka Rossi

Petkom možete vidjeti i probati puno više nego subotom, kad je Vinistra najposjećeniji događaj u Hrvatskoj osim subota kad igraju Hajduk i Dinamo. Pa smo tako u petak između tri i pola pet u relativnom miru obišli vrlo mnogo štandova, razgovarali s izlagačima i kušali bar desetak posve novih vina: sutra ćemo objaviti poseban tekst o novim vinima s Vinistre.

vinistra-detalj

Vinistra ove godine izgleda drukčije no prijašnjih godina: svi izlagači imaju jednako velike, jednoobrazne štandove. No, i u novom prostorno-vizualnom izdanju Vinistra je pokazala zašto je riječ o najvažnijoj vinskoj smotri u Hrvatskoj. Prvo, Vinistra, uz dvije iznimke, okuplja sve važne istarske vinare. Drugo, svi vinari na Vinistru donose sva svoja relevantna vina; Vinistra nudi najcjelovitiju moguću sliku o istarskoj vinskoj sceni. Treće, na Vinistri sudjeluju i vodeći slavonski vinari okupljeni u Graševini Croatici.

Iz Bregovite Hrvatske na Vinistru je stigao Tomislav Bolfan, a šteta je što nismo vidjeli ni jedan dalmatinski štand. Četvrto, Vinistra okuplja više proizvođača hrane, kao i poljoprivredne mehanizacije. I peto, Vinistra je postigla vrlo dobru ravnotežu između B2B događaja i masovne vinske smotre. Za idući svibanj u povodu održavanja 30. Vinistre, organizatori najavljuju još ambicioznije izdanje manifestacije koja je davno i trajno učinila malvaziju najsnažnijim hrvatskim vinskim brendom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.