Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI SKANDAL Konobari tvrde da Salt Bae gostima preprodaje ostatke vina s drugih stolova u restoranu 

salt-bae-tuzba

Loš period za Salt Bae. Prvo se osramotiona Svjetskom prvenstvu u Kataru, onda su ga bivše zaposlenice tužile za mizoginiju i diskriminaciju, za zadržavanje napojnica, toksičnu radnu atmosferu.

Bivši barmen njegova restorana u Londonu izjavio je da sve “izvana izgleda kao zlato, ali iznutra je sranje”, objašnjavajući da osoblje nikada nije znalo hoće li dobiti otkaz ili ne prije kraja smjene.

Sada su zaposlenici Salt Baeova restorana otkrili informaciju vijest koja, ako je istinita, zaista predstavlja dno ugostiteljskog dna, iako je turski mesni chef Nusret Gokce već prilično nisko na toj ljestvici. U istraživačkom izvještaju objavljenom na portalu Insider, navodi se da Salt Baea trenutno tuže u sedam sudskih postupaka, sve zbog tretmana zaposlenika.

Nekoliko bivših konobara u Gokceovom restoranu Nusr-et tvrde da njihov bivši šef gostima preprodaje ostatke vina koje prethodni gosti nisu popili. Dodaju i da prodaje uzorke vina koje mu distributeri šalju besplatno.  Podsjetimo, Nusr-et restorani su mjesta na kojima se rutinski rade računi od više od 100 eura dolara po stolu.

Oni dobivaju i puno negativnih kritika zbog loše hrane i nemarnog odnosa servisa, ali još uvijek su među najpopularnijim okupljalištima vulgarnijeg dijela superbogate populacije. Gokceov restoran u Londonu lani je samo tri mjeseca nakon otvaranja napravio promet od sedam milijuna funti. Čini se ipak da Salt Bae novac doživljava drugačije od svojih rastrošnih gostiju. 

U novom skandalu Nusr-etovim konobari tvrde da se vina koji gosti naruče na popiju do kraja, samo nastave prodavati na čaše, dok se besplatni uzorci koje distributeri šalju na probu rijetko uopće kušaju, jer ih Salt Bae radije prodaje. Ono što se kuša, opet se proda na čaše. Od ostalih metoda rezanja troškova koje primjenjuje Salt Bae, među popularnijima su uniforme od jeftine sintetike u kojima se kuhari guše, financijske kazne za svaku grešku zaposlenika i otpuštanja bez otpremnine i otkaznog roka.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.