World’s 50 Best Restaurants proglasio je Elenu Reygadas najboljom cheficom na svijetu za 2023. godinu. Elena Reygadas chefica je restorana Rosetta u Mexico Cityju. Rođena je u Meksiku, školovala se na Francuskom kulinarskom institutu u New Yorku, a posao je učila kod talijanskog chefa Giorgia Locatellija u londonskoj Locandi Locatelli.
Rosettu u Mexico Cityju otvorila je 2010. godine. Reygadas istražuje bioraznolikost Meksika i njegovu gastronomsku povijest. U kuhanju koristi neke drevne lokalne tehnike i lokalne sastojke, za jela poput tacosa od kelja kupusa s pipián umakom od pistacija, raviola od slatkog krumpira s matchom i kukuruznih tamalesa s dimljenim vrhnjem. Posebno mjesto u Rosetti ima kruh, oko kojega Reygadas razvija svojevrsni arheološki projekt istraživanja starih tehnika i receptura kruha, iz kojeg je nastala pekarnica La Panadería de Rosetta. Osim Rosette, Reygadas vodi restorane l Lardo, Café Nin i Bella Aurora. Lani je pokrneula stipendiju Beca Elena Reygadas, kojom ženama u nepovoljnom položaju daje priliku da nastave karijeru u kulinarskoj industriji.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.