Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nepalci su ok, neovisno o tučnjavi pred restoranom Himalaya Curry Nepali

imigranti-nasilje

Prije nekoliko dana došlo je do masovne tučnjave ispred restorana i hostela Himalaya Curry Nepali u strogom centru Zagreba, na tramvajskoj stanici u Draškovićevoj ulici.

Povod tučnjavi bila je optužba jedne radnice u hosteluda ju je vlasnik, također Azijac, pokušao silovati. Jedan od Nepalaca stao je na stranu žene koja je, navodno, također tvrdila da joj vlasnik ne isplaćuje dogovorenu plaću. Onda je vlasnik hostela i restorana nahuškao grupu Nepalaca na tog čovjeka.

Nasilnici su sada u Remetincu, a Himalaya Curry Nepali jutros je izgledao kao da će se normalno otvoriti za ručak. Tučnjave pred restoranima u centru Zagreba zaista su rijetke, pa se ne smiju ignorirati. Međutim, ovaj slučaj ne smije postati povod za rasističke ispade na društvenim mrežama.

Nepalci su definitivno jedna od najkorisnijih i najpozitivnijih novih skupina u Hrvatskoj. Nismo čuli još ni jednog vlasnika restorana, koji bi se žalio na osoblje iz Nepala. Dapače, ugostitelji hvale Nepalce zbog profesionalnosti, pristojnosti i skromnosti.

Nepalci su također prilično važni u hrvatskom građevinskom sektoru, koji pati od slične krize radne snage kao ugostiteljstvo i turizam. Iznimno je važno da se zbog tučnjave u Draškovićevoj u hrvatskoj javnosti ne stvori kriva slika o nepalskim imigrantima u Hrvatskoj. Nepalci su OK. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.