Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SMRT SNJEŽNE KRALJICE Zagreb, čini se, definitivno ostaje bez jedne od svojih glavnih turističkih atrakcija 

snjezna-kraljica

Prije petnaestak godina Snow Queen Trophy spadao je među najspektakularnije javne događaje u Zagrebu. Menadžeri svih jačih tvrtki otimali su se za VIP ulaznice.

U VIP šatoru kuhali su neki od najpoznatijih zagrebačkih chefova, a oko staze se znalo okupiti više desetaka tisuća ljudi. Snježna kraljica prenosila se u stotinjak zemalja, i dolazila do nekoliko stotin milijuna gledatelja. Snježna kraljica odigrala je presudnu ulogu u međunarodnoj turističkoj afirmaciji grada Zagreba.

Snježna kraljica u svojim je slavnim danima, dok su se na Sljemenu natjecali Janica i Ivica Kostelić, bila zapravo najuspješniji projekt gradonačelnika Bandića. Ove godine, kao ni nekoliko prošlih, na Sljemenu nije bilo gužve ni glamoura. Umjesto chefovskih menija u VIP šatoru, ne baš brojne posjetitelje privlačilo se besplatnim grahom i čajem.
Umjesto Janice Kostelić na Sljemenu su jučer nastupale neke ipak bitno lošije hrvatske skijašice ( premda bi Zrinka Ljutić mogla postati zvijezda svjetskog skijanja). A u samom gradu baš se nigdje nije osjetila atmosfera održavanja velikog svjetskog natjecanja.

Dapače, restorani u centru Zagreba jučer su i danas bili poluprazni, najprazniji unatrag nekoliko mjeseci. Naposljetku, današnja je utrka Snježne kraljice otkazana zbog pretoplog vremena i lošeg stanja staze. Staza je i jučer bila u dosta jadnom stanju, o čemu svjedoči i činjenica da je više od dvadeset skijašica moralo odustati. Zagreb i Sljeme postali su, čini se, definitivno pretopli za utrke Svjetskog kupa, pa je vrijeme da se oprostimo sa Snježnom kraljicom. Koja je, ponovimo, svojedobno bila jedan od glavnih turističkih promotora glavnog grada.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.