U subotu 16. travnja u fine dining restoranu Nobilion u Iki priređuje se večera vinske kuće Volarević s Komarne. Komarna je, podsjetimo, najmlađe i jedino potpuno ekološko hrvatsko vinogorje: Komarna je prekrasan komad brdovite zemlje između Ploča i Neuma, s idealnim vremenskim uvjetima za uzgoj autohtonih dalmatinskih sorti grožđa.
Vinarija Volarević spada među najvažnije proizvođače s Komarne; njihovi pošipi ulaze u uži vrh dalmatinske proizvodnje bijelih vina. Nobilionov chef Dino Knežević za Volarevićevu je večeru osmislio meni s dosta sezonskih elemenata poput šparoga, medvjeđeg luka i prvih domaćih jagoda.
Sutrašnja večera u Nobilionu počinje tunom s crnim češnjakom i medvjeđim lukom, uz tunu će se točiti Volarevićev Pošip. Slijede kvarnerski škamp s Volarevićevim roseom, i file iverka s kremom od šparoga uz koji će se servirati Dubrovačka malvasia. Uz fazana s crnim tartufom točit će se Volarevićev Plavac Gold, a uz goveđe obraze sa šparogama Plavac Platinum. Volarevićeva večera u Nobilionu, koja košta 750 kuna po osobi, završava sorbetom od jagoda.
Nobilion, Ikador
Subora, 16.04.2022.
Cijena 750 kuna po osobi
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.