Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VJESNICI PROLJEĆA Novi Twinings Superblends čajevi pojačani vitaminima autentični su proljetni hit

twining-energise-1

Twinings je klasični britanski brend s više od 200 godina tradicije, ali ono što zadnjih godina rade s novim linijama značajno redefinira i njegov imidž i mjesto čaja u našem životu. Od instant infuzija u vrećicama koji se u par minuta naprave u bočici s vodom do adaptogenih čajeva, Twinings inovativno i zanimljivo pokušava odgovoriti na pitanje zašto bismo pili baš čaj. 

Njihova linija Superblends jedan je od tržišno uspješnijih Twiningsovih izuma. Riječ je o mješavinama zelenog čaja i infuzija s dodanim vitaminima koji svakom Superblends čaju daju određenu funkcionalnost. U lancu trgovine Deliiicije stiglo je šest okusa Twinings Superblendsa. Uzeli smo cijelo nedjeljno jutro i na miru ih probali. Pakiranje je vrlo praktično, u kutiji koja se otvara jednim potezom su zasebno pakirane vrećice čaja koje ne gube arome stajanjem.

Twinings preporučuje da vrećice držite u vrućoj vodi tri minute, ali svaki čaj koji smo probali puni je miris i okus razvio nakon pet do šest minuta, pa svakako ostavite vrećice malo dulje da dobijete što više od čajeva. A dobit ćete puno. Prvo što izdvaja Twinings Superblends čajeve su neobični, čisti i intenzivni mirisi. To nisu obični voćni čajevi ni uobičajene infuzije. Osjetit ćete svaki biljku i voće, u svakom čaju na mirisu prvo dominira jedan sastojak a onda se rascvjetaju ostali. Kao pijuckate čaj, miris i okusi se stalno razvijaju. Evo kakav su nam dojam redom ostavili Twinings Superblends funkcionalni čajevi. 

Glow

twining-glow-1

Ideja ovog čaja je sjaj, pa mu je funkcionalni sastojak biotin. Riječ je o zelenom čaju s aloe verom, jagodama i krastavcem. Najmekši i najneobičniji u ovoj liniji, Twinings Glow je slatkast od jagode i miriše na zrele jagode, onda dolazi meka aloe vera, pa osvježavajući miris krastavaca koji, naravno, savršeno ide na jagode i zelene note aloe. Delikatan čaj za jutro i popodne, najbolje ga je piti čistog.  

Calm

twining-calm-1

Najslađem čaju koji smo probali na ovom testiranju, smirujući efekt daju kamilica i dodani nijacin (vitamin B3), poznati normalizator psiholoških funkcija. No, u ovom čaju prvo će vas smiriti miris i okus. Calm je  čaj za veer ili bilo koji dio dana kad možete uzeti vremena da se smirite. Na mirisu dominira slatkasti, tamni miris pržene cikorije i začina, a čaj postaje još finiji kad se razvije široki, bogati miris vanilije. Kamilica ostaje u pozadini, kao smirujući meki miris koji upotpunjuje prirodno slatki čaj.  

Antioxidant

twining-antioxidant-1

Ovo je infuzija korijena čička, kojoj antioksidativni efekt daje dodani selen. No, Antioxidant je prije svega čaj od koromača s doslovno tonom đumbira, pun osvježavajućih, cvjetnih nota đumbira na podlozi od slatkog mirisa svježeg koromača i s puno limuna i limunove korice koji mu daju osvježavajući karakter. Đumbir dominira i na aftertasteu. Ovaj čaj nije sladak i ako mu dodate malo meda i kap limuna još je bolji.

Energise

twining-energise-1

Energizirajući učinak ovaj čaj duguje dodanoj guarani i vitaminu B6, stabilizatoru metabolizma. Energise je bomba mirisa zrelog voća. Ovaj zeleni čaj prvo intenzivno miriše na crvene jabuke, a što ga dulje pijete sve ćete više osjetiti raskošni miris i okus mandarina koji će vam ostati u ustima i nakon što ispraznite šalicu. Komadići jabuke daju mu tek malo prirodne slatkoće. 

Focus

twining-focus-1

Za fokus bez kofeina u ovom je čaju zadužen dodani vitamin B6, prvi vitamin nakon C vitamina koji predlažu za smanjenje osjećaja umora. No, glavni adut ovog Twinings Superblend čaja je utjecaj ginsenga, biljke koja u svakom obliku naočigled poboljšava koncentraciju. I veselje koje vas obuzme od egzotičnog mirisa zrelog manga i prirodne slatkoće manga, iz kojih se kasnije razvije osvježavajući, sunčani miris ananasa. Ovaj čaj je toliko voćan i osvježavajući da ga možete piti i hladnog. Malo zemljanih nota ginsenga na aftertestu ništa ne smetaju, naprotiv.  

Defense

twining-defence-1

Ovaj čaj je pun ehinacee i vitamina C i to opravdava njegovo ime. No, ovo je zapravo jedan od najboljih čajeva od limuna koji smo dosad pronašli u hrvatskim trgovinama. Ovaj koncentrat aroma limunove korice i svježeg limuna dodatno razvedravaju visoke note đumbira. Dodajte samo malo meda i krišku đumbira i dobit ćete čaj koji će vas s lakoćom provesti kroz svaki krizni dan. 

Naša top lista Twinings Superblends funkcionalnih čajeva

  • 1. Twinings Superblends Glow
  • 2. Twinings Superblends Focus
  • 3. Twinings Superblends Defence
  • 4. Twinings Superblends Antioxidant
  • 5. Twinings Superblends Calm
  • 6. Twinings Superblends Energise

Foto/Kult Plave Kamenice

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.