
Poreč nikad nije obilovao osobito ambicioznim restoranima. Poreču nedostaje čitav niz važnih restoranskih žanrova, dok u ovom lijepom povijesnom gradu radi previše dosadnih turističkih lokala opće prakse.
Ox Food & Fire, otvoren pred Božić u Zagrebačkoj ulici u centru Poreča, možda bi mogao popraviti gastronomsku sliku jednog od hrvatskih šampiona.
Ox Food & Fire prije svega je steakhouse, koji uz domaću drži i japansku i američku govedinu. Dapače, u razgovoru za Glas Istre pohvalili su se da imaju ribeye wagyu gradacije A5, što zaista zvuči prilično privlačno.
Osim steakova i drugih velikih komada mesa koji se obrađuju na roštiljima i u smokeru, Ox poslužuje i tjesteninu koju sami izrađuju, ali i doručke, jer restoran planira raditi cijeli dan.
Glavnk Oxov chef Danijel Prodan prije nekoliko je godina kuhao u restoranu motovunskog Wine & Heritage Roxanich hotela, u čijim se komorama za odležavanje uvijek moglo naći ponešto izvrsnih steakova.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.