
Sopal chefa Marka Turkovića najuzbudljiviji je novi zagrebački bistro. Sopal nudi desetak bazičnih, ali majstorski pripremljenih jela, po vrlo korektnim cijenama, uz dobru vinsku listu i ponešto infrastrukturnih problema (pojedini su se gosti nedavno žalili na lošu ventilaciju i višak dima).
Sopal je, međutim, od otvaranja u kolovozu lanjske godine do prije par dana patio od dosta ozbiljnih problema: mogao je raditi samo navečer. Sada pak Sopal normalno radi i za ručak i za večeru. Već danas oko jedan u Sopalovim smo izlozima vidjeli dobro raspoložene goste za visokim stolovima, koji su uživali u Turkovićevoj hrani. Sopal je postavio i stolove na terasi, što nije posve nevažna informacija, s obzirom na sutrašnju vremensku prognozu; u Zagrebu bi popodne moglo biti toplije od 11 ili 12 stupnjeva.
Činjenica da Sopal sada radi i za ručak svakako je dobra vijest za Teslinu, najvažniju zagrebačku restoransku ulicu. Kult plave kamenice lani je proglasio Marka Turkovića Mladim chefom godine.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.