U sezonskim programima lanca roštiljarni Batak neka se jela ponavljaju iz godine u godinu, jer su iznimno popularna. Šparoge s roštilja proljetni su hit, dok goveđi obrazi obilježavaju kasnu zimu. Batkovi goveđi obrazi, koje restoran zove junećim obrazima, kako bi bio tehnički korektan, sporo se dinstaju u umaku od korjenastog povrća i crnog vina.
Mekano meso s gustim tamnim umakom servira se na kremastom pire krumpiru s mladim lukom. S Batkove razmjerno kratke ali pametne vinske karte, uz goveđe bi obraze trebalo piti neki od Korlata ili crni Dalmatian Dog napravljen od babića, jedne od najplemenitijih hrvatskih autohtonih sorti. I Korlat i Dalmatian Dog toče se na čaše.
E sada, u vrijeme kad naslovnice svih medija vrište vijestima o inflaciji, Batak će goveđe obraze naplaćivati po istoj cijeni kao prije godinu dana; 89 kuna za prilično obilnu porciju.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.