Vinodol je na postnovogodišnji meni stavio inćune na savor, tradicionalno venecijansko jelo koje se prije mnogo godina udomaćilo u Istri i na Kvarneru.
Marinada s grožđicama, lukom i kvasinom, kojom se prelijevaju inćuni ili srdele, daje kiselo slatko oštri okus, koji fenomenalno funkcionira uz umami iz plave ribe.
Srdele ili inćuni na savor (saur) jedno su od naših najdražih ribljih predjela. Vinodolov chef Kristijan Godinić s dvije ih je intervencije podigao na razinu zasitnog glavnog jela. Vinodol inćune servira na kockama fine palente kojoj dodatnu kremastost daje gorgonzola: toliko o predrasudi da ribe i sir ne idu zajedno.
Vinodolovi inćuni na savor najfiniji su savor u Zagrebu, premda Vinodol nije riblji restoran. Ali Vinodol ima kompetentnog vlasnika i ozbiljne ljude u kuhinji, što se vidi i na primjeru ovog izvrsnog karakternog jela koje košta 65 kuna.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.