Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PPD Croatia preuzeo je distribuciju illy kave

illy-kava

PPD Croatia preuzeo je distribuciju illy kave u Hrvatskoj. Illycaffè S.p.A obiteljska je firma koju je 1933. u Trstu osnovao Francesco Illy, a danas je vodi treća generacija obitelji. Illy je globalno promovirao specifičnu talijansku kulturu kave i  postavio mjerila kvalitete za espresso. 

illy-vizual

Illy je danas jedan od najvažnijih talijanskih brendova i sinonim za Made in Italy. Kao vodećem distributeru inozemnih destilata, Moninovog asortimana i pjenušaca u Hrvatskoj, ulazak u segment kave za PPD Croatia bio je logičan potez u daljnjem širenju portfolia. Moćna PPD-ova mreža distribucije u HoReCi trebala bi se jasno odraziti na hrvatsku scenu kave.

Hrvatska je fenomen kad je riječ o kavi. Scena specialty kava, ubrzani ulazak proizvođača i distributera u više segmente tržišta kave i dostupnost kvalitetnih velikih brendova neobično su visoki za malo tržište poput hrvatskog. Širenje illy brenda u domaćim barovima, restoranima i hotelima trebalo bi značajno podići ukupnu razinu kvalitete ponude u Hrvatskoj.

Širenje illyja, međutim, ne odnosi se samo na HoReCu. Illy je razvio iznimna tehnološka rješenja za kupce koji kod kuće žele pripremati njihovu kavu na istoj razini kvalitete kao u barovima, od aparata za kave do kapsula i raznih priprema kave za espresso.

Illy proizvodi odnedavno su dostupni i na PPD-ovom web shopu drinks.hr u kojem se osim kave i aparata mogu pronaći limitirane serije illy Art Collection šalica i tanjurića nastalih u suradnji s renomiranim svjetskim dizajnerima i umjetnicima kao što su Stefan Sagmeister, Ai Weiwei, Mona Hatoum i mnogi drugi.

sagmeister-illy
illy Art Collection sa Stefanom Sagmeisterom

Novi ambasador illyja u Hrvatskoj je Dušan Kerić, Croatia barista champion 2019. profesionalac s bogatim iskustvom u industriji kave i ugostiteljstvu i edukator. Novo partnerstvo PPD Croatia i talijanske kuće illy značajan je doprinos dizanju kvalitete u najširoj ponudi kave u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.